Teemu Pukki jäi ensi kertaa maaleitta – suomalaisvahti loistaa Italiassa

Teemu Pukki on Valioliigan ensimmäinen suomalaismaalintekijä 11 vuoteen

Teemu Pukki oli ensimmäinen Valioliigan suomalaismaalintekijä 11 vuoteen. (Kuva AOP)

Teemu Pukki ei onnistunut maalinteossa West Hamin vieraana.

JALKAPALLO Teemu Pukki pelasi lauantaina ensimmäisen maalittoman ottelunsa Englannin Valioliigassa. Norwich Cityn kauden neljäs ottelu päättyi 0-2-tappioon West Hamin vieraana Lontoossa.

Norwichin paidassa 50. ottelunsa pelanneelle Pukille ei Lontoon olympiastadionilla liiemmin paikkoja tarjoutunut. Kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa upeasti viisi maalia viimeistellyt Pukki oli viimeisen päälle merkattu mies West Hamin päävalmentajan Manuel Pellegrinin konsepteissa.

Maalipaikkaan Pukki pääsi kahdesti. Viimeistely ei ollut parhaalla tasolla.

West Ham avasi ottelun maalihanat 24. minuutilla, kun Arthur Masuaku järjesti Sebastian Hallerin avopaikkaan. Haller sai siirtää pallon tyhjään maaliin.

Lopullinen niitti ja todella komea sellainen nähtiin ottelun 56. minuutilla, kun Andriy Yarmolenko latasi pallon reboundista ja sielunsa kyllyydestä Norwichin maalin oikeaan ylänurkkaan.

Norwichilla on koossa kauden neljästä ensimmäisestä ottelusta yksi voitto ja kolme tappiota. Joukkueen tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen.

Brescian tolppien väliin siirtynyt Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Jesse Joronen oli jälleen joukkueensa kantavia voimia AC Milanin vieraana San Sirolla.

AC Milan voitti 1-0, mutta Brescia saa kiittää Jorosta, ettei kotijoukkue ei iskenyt taululle rumempia lukemia.

Joronen torjui Krzysztof Piatekin yrityksen maalinedustalla tavalla, joka kohahdutti syystäkin yleisöä.

Ottelun ainoa maali syntyi 12. minuutilla ja sille Joronenkaan ei mahtunut mitään. Suso tarjoili ja Hakan Calanoglu puski pallon maan kautta Jorosen selän taakse.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukin ympärillä hurja hype – ”Tietysti tärkeää, ettei humaloidu tästä suosiosta”

Kommentoi Facebookissa