Valmentajapotkuista ei mitään apua – SJK tipahti paremmasta loppusarjasta

Seinäjoen Jalkapallokerho on valmentajasekoilujensa keskellä ajautunut urheilulliseen mahalaskuun.

Seinäjoen Jalkapallokerho on valmentajasekoilujensa keskellä ajautunut urheilulliseen mahalaskuun. (Kuva AOP).

SJK ja HIFK eivät päässeet Veikkausliigan ylempään loppusarjaan.

JALKAPALLO Seinäjoen Jalkapallokerhon eeppinen sulaminen Veikkausliigan runkosarjassa huipentui lauantaina 1-3-tappioon kotiottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan. Tappio merkitsee, ettei SJK pelaa ylemmässä loppusarjassa, jonne etenee runkosarjan kuusi parasta.

– Pettymys, kuten aina tappion jälkeen. Meillä oli vaikeuksia ensimmäisellä puoliajalla. Tiesimme kuitenkin jo ennen ottelua, että meidän pitää puolustaa kovaa. Meillä on ollut hyvä henki harjoituksissa, mutta me vähän kaivattaisiin lisää itseluottamusta. Vaikka menimme johtoon toisella puoliajalla, me teimme sen jälkeen virheitä, ja niin hyvä joukkue kuin KuPS, käyttää ne hyväkseen. He osoittivat miksi he ovat dominoineet viime otteluitaan, sanoi SJK:n päävalmentaja Brian Page seuransa nettisivujen mukaan.

Page tuli SJK:n valmentajaksi pari viikkoa sitten, kun Alexei Eremenko sai potkut. SJK on erottanut valmentajiaan viime vuosina useasti ja se on näkynyt joukkueessa urheilullisena kriisinä.

KuPS sijoittui runkosarjassa toiseksi.

– Me olimme ensimmäisellä puoliajalla ihan suvereeneja, mutta ei saatu paikkoja. Tuco oli ehkä vähän liian laidassa ja tilanteen ulkopuolella. Toisen puoliajan alussa sitten tuli yksi virhe ja SJK sai momentin siitä. Me onneksi nousimme ja saimme hienot maalit. Olen tosi tyytyväinen, näin pitää noustakin mukaan, henkisesti tärkeitä juttuja, sanoi KuPS:n Jani Honkavaara ottelun jälkeen.

Runkosarjan voiton vei FC Inter lyötyään Tampereella Tammelan stadionilla 5050 katsojan edessä Ilveksen 1-0. FC Ilves jäi runkosarjassa kolmanneksi.

– Olo on pettynyt, mutta olen ylpeä joukkueesta. Viisi matsia on jäljellä ja parhaat joukkueet pelaavat keskenään. Mitä vain voi vielä tapahtua. Tappio pitää käsitellä henkisesti ja palaamme huilin jälkeen taistelemaan pisteistä, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss sanoi seuransa nettisivuilla.

Wiss oli erittäin tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen ensimmäisellä puoliajalla. Tehottomuus kuitenkin jäi kiveksi kenkään.

– Olen totta kai hyvin pettynyt siihen, ettemme saaneet tänään mitään mukaan. Ensimmäinen jakso oli meidän joukkueelta varsin hyvää pelaamista. Liikutimme palloa hyvin ja löysimme tiloja sieltä, mistä halusimmekin. Sääli, ettemme saaneet sitä maalia aikaiseksi.

– Toinen jakso, pikkaisen väsähdimme. Heidän taitavat yksilöt saivat enemmän palloa jalkaan ja pääsivät kääntymään. Inter juoksi meidän päätyä kohti ja he houkuttelivat muutamia pelaajia itseensä. Esimerkkinä se maaliin johtanut erikoistilanne, Wiss jatkoi.

Sarjajumbo VPS otti kauden toisen voittonsa kukistettuaan HIFK:n 3-2. HIFK jatkaa SJK:n ja VPS:n tavoin alemmassa loppusarjassa.

FC Honka jatkaa ylemmässä loppusarjassa voitettuaan KPV:n Kokkolassa 1-0. VPS on enää pisteen KPV:tä perässä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki jäi ensi kertaa maaleitta – suomalaisvahti loistaa Italiassa

Kommentoi Facebookissa