Teemu Selänteen Jokerit liittymässä SM-liigaan jo ensi vuonna

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Teemu Selänteestä on tulossa Jokereiden SM-liigajoukkueen keulahahmo.

JÄÄKIEKKO Teemu Selänne kommentoi viime lauantaina Bermudan tennisturnauksessa Helsingissä medioille (IS, Iltalehti, STT), että projekti Jokereiden paluusta SM-liigaan on edennyt positiivisissa merkeissä. Tarkempia uutisia saatetaan kuulla jo muutaman viikon kuluttua.

Eri lähteiden Selänne on taustavoimiensa kanssa saanut Jokereiden rahoituksen käytännössä sellaiselle pohjalle, että projekti voi edetä. Mukana on merkittäviäkin suomalaisia talousvaikuttajia.

Jokereiden kahdeksan vuoden KHL-seikkailu raivostuttaa SM-liigassa yhä. Silti bisnes menee tunteiden edelle. Jokereiden julkisuusarvo on niin merkittävä, että seura halutaan SM-liigaan takaisin.

Jokereiden liigaosake ja sopimukset ovat muodollisuus. Kaikki seurapomot ymmärtävät, millainen taloudellinen hyöty Jokereista on Liigalle seuran massiivisen julkisuuden takia.

Jokereiden paikallisvastustaja HIFK odottanee jo derbyjen paluuta. Todennäköisesti talviklassikotkin tekevät paluun Olympiastadionille.

Jokerit liittynee SM-liigaan 2023. Tuolloin sarja muuttuu 16 joukkueen sarjaksi. Runkosarja pysyy 60 kierroksen sarjana joukkueiden kohdatessa toisensa neljästi.

Epävarmin asia Jokerit-projektissa on seuran kotihalli. Entinen Hartwall-areena on yhä venäläisomistuksessa.

Jokerit yrittää saada Hartwall-areenansa itselleen takaisin. Mikäli se ei onnistu vielä 2023, löytyy seuralle potentiaalinen evakkokotiareena Espoosta.

Keskustelu Jokereiden paluusta SM-liigaan käy sosiaalisessa mediassa kiivaana ja kriittisenä. SM-liigaseurojen faneista osa ei pidä ajatuksesta, mikä Jokereiden KHL-seikkailujen myötä on täysin ymmärrettävää.

Mutta suomalaisen jääkiekkobisneksen kannalta Jokerit on inhokkinakin melkoinen valtti ja parantaa viime kädessä kaikkien liigaseurojen bisneksiä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Perinteikäs SaPKo konkurssiin – SM-liigakin voi katsoa itseään peiliin

Kommentoi Facebookissa