”Teen töitä, että pelaajilla olisi mahdollisuudet olla viihdyttäjiä ja taiteilijoita”

– Tämän hallinnon funktio ei ole intohimo ja optimismi, Matti Apunen kritisoi puoli vuotta sitten Palloliittoa.

– Tämän hallinnon funktio ei ole intohimo ja optimismi, Matti Apunen kritisoi puoli vuotta sitten kolumnissaan Palloliittoa. (Kuva Risto Oksanen)

Seurojen edustajat ovat valinneet Matti Apusen Veikkausliigan uudeksi puheenjohtajaksi.

JALKAPALLO Veikkausliigaseurojen muodostaman Jalkapalloliiga ry:n vuosikokous on valinnut Veikkausliigalle uuden puheenjohtajan. Veikkausliigan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Matti Apunen.

Matti Apunen on Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n johtaja. Apunen tunnetaan myös pitkästä urastaan Aamulehdessä, jonka vastaavana päätoimittajana hän toimi vuosina 2000–2010. Koulutukseltaan Apunen on yhteiskuntatieteiden maisteri.

– Veikkausliigan puheenjohtajana teen töitä sen eteen, että mainio laji menestyisi ja kentällä pelaajilla olisi paremmat mahdollisuudet olla sellaisia viihdyttäjiä ja taiteilijoita kuin he ovat, Apunen kertoo.

Tavoitteeseen on Apusen mukaan kaksi avainta, on pidettävä huolta koko ottelutapahtuman laadusta ja pitkällä aikavälillä pelaajakehityksen tukemisesta,.

Veikkausliigaseurat etsivät tehtävään tälläkin kertaa näkyvää ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa henkilöä. Apunen seuraa Veikkausliigan puheenjohtajana Lasse Lehtistä. Lehtinen toimi tehtävässä kuuden ja puolen vuoden ajan marraskuusta 2010 lähtien.

– Pidimme tärkeänä myös sitä, että puheenjohtaja olisi seuroista riippumaton. Matti Apunen on tällainen henkilö. Hänen valinnassaan painottuivat myös hänen hyvät suhteensa elinkeinoelämään ja hänen mittava mediakokemuksensa, kommentoi Veikkausliigan varapuheenjohtaja Ari Lahti.

Suomalaisista jalkapalloilijoista Apusen kaikkien aikojen suosikkitoppari on Hannu Tihinen, jonka kantapäämaali San Sirolla tulee uuden puheenjohtajan todistuksen mukaan edelleen hänen uniinsa.

Kommentoi Facebookissa