Tehtiinkö Seinäjoella fiksu valmentajavaihdos? – ”Varmasti huonoin peli tällä kaudella”

Seinäjoen Jalkapallokerho on valmentajasekoilujensa keskellä ajautunut urheilulliseen mahalaskuun.

Seinäjoen Jalkapallokerho on valmentajasekoilujensa keskellä ajautunut urheilulliseen mahalaskuun. (Kuva AOP).

Rahakas SJK pelasi surkean ottelun uuden päävalmentajansa Brian Pagen komennossa. Tyly kohtalo uhkaa.

JALKAPALLO Seinäjoen Jalkapallokerho on sulanut loppukaudella eeppisesti. Sunnuntaina joukkue pelasi jo viidennen perättäisen ottelunsa Veikkausliigassa tekemättä maalia hävittyään IFK Mariehamnille Ahvenanmaalla 0-1.

IFK Mariehamn otti elintärkeän voiton. Se nousi sarjataulukossa kuudenneksi SJK:n ja FC Lahden edelle. Kuusi parasta joukkuetta jatkaa syyskuussa siis ylempään loppusarjaan.

– Varmasti huonoin peli meiltä tällä kaudella. Menetettiin koko ajan palloja, eikä saatu syöttöjä perille. Tehtiin ihan itse tämä tänään, SJK:n puolustaja Dani Hatakka kommentoi joukkueensa esitystä Ruudun haastattelussa.

Jäljellä on enää yksi kierros. SJK:n olisi ensi lauantaina voitettava KuPS, mutta välttämättä sekään ei riitä jatkopaikkaan. Jos SJK häviää, on joukkue varmuudella ulkona ylemmästä loppusarjasta.

– Jos hävitään tällä tavalla kaksinkamppailuja ja palloja, niin se ei ole helppoa. Kyllä tässä on paljon tekemistä, jos meinataan KuPS:lle pärjätä. Onneksi meillä on hyvä kotiyleisö, joka tukee meitä, mutta kyllä meidän pitää tehdä paljon, että tästä noustaan, Hatakka sanoi.

SJK on vuodesta 2017 lähtien suorittanut Veikkausliigassa melkoisia valmentajavaihdossirkuksia. Viime viikolla seura antoi päävalmentajalleen Alexei Eremenkolle potkut ja korvasi tämän Brian Pagella.

Valmentajapotkuista ei ole ollut apua urheilullisella puolella. Hatakka sanoi suoraan, että joukkue pelasi Maarianhaminassa kauden huonoimman ottelunsa.

IFK Mariehamnin ja SJK:n onneksi FC Lahti hävisi sunnuntaina Rovaniemellä RoPS:lle 0-3. Näin ollen FC Lahti jatkaa tasapisteissä IFK Mariehamnin ja FC Lahden kanssa ennen päätöskierrosta.

IFK Mariehamnin maaliero tällä hetkellä +5, SJK:n -4 ja FC Lahden -7. HIFK on kahden pisteen päässä kolmikosta, mutta sillä on jäljellä vielä kaksi ottelua. Voittamalla ottelut Ilvestä ja VPS:ää vastaan olisi HIFK varmasti ylemmässä loppusarjassa.

FC Lahti ja IFK Mariehamn kohtaavat toisensa ensi sunnuntaina. Siinä ottelussa on hurja panos, jos HIFK ei voita kahta viimeistä otteluaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Parjattu HJK pelastui totaaliselta häpeältä – ”Osoitettiin isoa luonnetta”

Kommentoi Facebookissa