Tekaistuja velkoja perittiin väkivalloin – nuorta osakesalkun perijää kiristettiin törkeästi

Laajassa juttukokonaisuudessa tuomittiin lähes kymmenen henkilöä.

Laajassa juttukokonaisuudessa tuomittiin lähes kymmenen henkilöä. (Kuva Fotolia)

Päätekijäksi katsottu parikymppinen mies sai yli kaksi vuotta vankeutta.

KIRISTYS Pirkanmaan käräjäoikeus on langettanut isolle joukkiolle tuomioita jutussa, jossa arvokkaan osakesalkun perinyttä miestä kiristettiin törkeästi. Päätekijäksi katsottu parikymppinen mies sai yli kaksi vuotta vankeutta.

Parikymmenvuotias mies oli perinyt ison osakesalkun. Tämä seikka oli tullut tietyn miesporukan tietoon ja perijältä ryhdyttiin lypsämään rahaa. Nuorelle miehelle myytiin muun muassa ylihintaisia autoja. Perijän henkeä myös uhattiin, ellei hän maksa 125 000 euron tekaistua velkaa. Syytteen mukaan yksi tekaistun velan perijöistä rehenteli, että hän on istunut ampumisesta ennenkin, eikä ampuminen tunnu miltään.

Kiristäjä oli ehdottanut perijälle bitcoin-kauppoja. Virtuaalivaluutan kaupasta olisi väitteen mukaan tullut voittoa 480 000 euroa. Kun kauppa ei toteutunut, kiristäjä vaati itselleen vinkkipalkkiota 100 000 euroa. Kiristäjä katsoi, että hän menetti tuon summan.

Laajaan juttukokonaisuuteen kuului muun muassa törkeää kiristystä, pahoinpitelyä, huumausainerikosta ja ampuma-aserikosta. Tuomiossa on 40 sivua ja jutussa tuomittiin lähes kymmenen henkilöä. Tuomiot vaihtelivat 2 vuoden 2 kuukauden vankeusrangaistuksesta sakkoihin.

Lue myös: Huijari vei tietokoneen avulla pankkitililtä lähes 300 000 euroa – ”Kohteena ovat usein varakkaat ja iäkkäät henkilöt”

Kommentoi Facebookissa