Tennisvalmentaja määrättiin kilpailu- ja toimintakieltoon – epäily seksuaalisesta häirinnästä

Tapauksen selvittäminen on tehty yhdessä Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen kanssa.

Tapauksen selvittäminen on tehty yhdessä Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen kanssa. (Kuva Fotolia)

Suomen Tennisliitto oli tilannut tapauksesta selvityksen, poliisi suorittaa nyt esitutkintaa.

HÄIRINTÄ Tennisliiton kurinpitolautakunta on eilen tehnyt päätöksen koskien epäilyjä suomalaisen tennisvalmentajan seksuaalisesta häirinnästä.

Kurinpitolautakunta on määrännyt valmentajalle väliaikaisen kilpailu- ja toimintakiellon, joka on voimassa niin kauan, kunnes asia on viranomais- tai tuomioistuinmenettelyssä lopullisesti ratkaistu. Päätöksen myötä kyseinen valmentaja ei voi toistaiseksi osallistua mihinkään Suomen Tennisliiton alaiseen toimintaan.

– Tapauksesta on tällä hetkellä poliisin esitutkinta käynnissä. Odotamme, että viranomaiset selvittävät asian perusteellisesti. Sen jälkeen teemme tarvittavat jatkotoimenpiteet. Tennisliiton nyt määräämä toimintakielto on kurinpitotoimista painavin mahdollinen, kertoo Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Tapauksen selvittäminen on tehty yhdessä Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen SUEK:n kanssa. Suomen Tennisliitto tilasi selvityksen tänä keväänä.

Valmistuneen selvityksen perusteella Tennisliiton hallitus päätti jo elokuussa, että kyseistä valmentajaa ei toistaiseksi palkata eikä nimetä mihinkään Tennisliiton alaisiin tehtäviin. SUEK antaa tapauksen käsittelyssä tukensa Suomen Tennisliiton toiminnalle.

– Liitto suhtautuu asiaan erittäin vakavasti ja haluaa selvittää tapauksen perinpohjaisesti. Tuemme Suomen Tennisliiton toimintaa ja heidän pyrkimystään toimia oikeudenmukaisesti tapausta käsiteltäessä, sanoo SUEK:n vt. pääsihteeri Petteri Lindblom.

Asianosaisten suojelemiseksi sekä viranomais- ja mahdollisten tuomioistuinmenettelyiden edellytysten turvaamiseksi kurinpitopäätös ei ole julkinen, eikä Suomen Tennisliitto kommentoi tapauksen yksityiskohtia.

Lue myös: Selvitys: Kymmenet maajoukkuepelaajat kertovat kokeneensa häirintää – erityisesti naiset ja nuoret

Kommentoi Facebookissa