Terveyskeskuksissa suurin osa pääsi kuukaudessa lääkärille – pitkiä odotusaikoja eniten Pohjois-Suomessa

Sairaan- ja terveydenhoitajan kiireettömistä vastaanottokäynneistä lähes 70 prosenttia toteutui kolmen vuorokauden kuluessa.

Sairaan- ja terveydenhoitajan kiireettömistä vastaanottokäynneistä lähes 70 prosenttia toteutui kolmen vuorokauden kuluessa. (Kuva Fotolia)

Kolmessa viikossa hammaslääkärille pääsi yli 40 prosenttia asiakkaista.

TERVEYS Suurin osa asiakkaista pääsee kuukaudessa kiireettömälle perusterveydenhuollon lääkärin avosairaanhoidon vastaanotolle. Yli 80 prosenttia kiireettömistä lääkärin avosairaanhoidon vastaanottokäynneistä toteutui maaliskuussa 2019 kuukauden kuluessa hoidon tarpeen arviosta. Sairaan- ja terveydenhoitajan kiireettömistä vastaanottokäynneistä lähes 70 prosenttia toteutui kolmen vuorokauden kuluessa.

Odotusaika oli yli kolme kuukautta hoidon tarpeen arvioinnista noin kahdessa prosentissa käynneistä. Pitkiä odotusaikoja oli suhteellisesti eniten Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella, kahdeksan prosenttia. Lukumääräisesti eniten pitkiä odotusaikoja oli Espoon ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten terveyskeskuksissa.

Yli 40 prosenttia hammaslääkärikäynneistä toteutui kolmen viikon kuluessa hoidon tarpeen arvioinnista. Noin 18 prosentissa käynneistä käyntiä joutui odottamaan yli kolme kuukautta ja viidessä prosentissa yli puoli vuotta. Espoossa ja Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksessa oli lukumääräisesti eniten käyntejä, joihin oli odotettu yli kuusi kuukautta.

Perusterveydenhuollon hoitoonpääsytiedot ovat odotusaikojen toteumatietoja, jotka saadaan Avohilmo-rekisteristä.

  • Lähde THL

Lue myös: Odotusajat sairaaloihin ovat pidentyneet – jopa 120 000 odottaa jonossa hoitoonpääsyä

Kommentoi Facebookissa