Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ostaa Twitterin – hinta 44 miljardia dollaria

Elon Musk on tullut tunnetuksi myös ahkerana viestittelijänä Twitterissä. (Kuva AOP)

Twitterin hallitus on vahvistanut yrityskaupan ja yhtiö tulee poistumaan pörssistä.

TWITTER Yhteisö- ja mikroblogipalvelu Twitter on myyty sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Muskille 44 miljardilla dollarilla eli noin 41 miljardilla eurolla. Twitter Inc. on vahvistanut myynnin, joka vaatii vielä sekä osakkeenomistajien että kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Aikaisemmin Muskin ostopyrkimyksiä vastustanut Twitterin hallitus kertoo nyt tiedotteessaan kannattaneen yksimielisesti kauppaa, jossa osakkeenomistajat saavat käteisenä 54,20 dollaria osaketta kohden. Yrityskauppan mukana Twitter tulee poistumaan pörssistä.

Jo ennen kauppaa Twitterin toiseksi suurimpana osakkeenomistajana ollut Elon Musk sanoo, että sananvapaus on toimivan demokratian peruskivi ja hän haluaa tehdä sosiaalisen median palvelusta paremman kuin koskaan.

– Twitter on digitaalinen kaupungin tori, jossa ihmiskunnan tulevaisuudelle elintärkeistä asioista keskustellaan.

Muskin aiempi ostotarjous oli miljardi dollaria alempi. Kun Musk ilmoitti ostotarjouksestaan, uutistoimisto Reutersin mukaan yksityisten sijoittajien omistusosuus yhtiössä kasvoi 20 prosentista 22 prosenttiin.

Kaupan julkistuksen jälkeen Twitterin osake liikkui noin 52 dollarin arvossa, ollen nousussa kuutisen prosenttia. Teslan osake taas oli hieman laskusuunnassa.

Lue myös: Suomen kärkipoliitikkojen someviestintää kritisoidaan – ”Satunnaisia kokeiluja strategisen brändityön sijaan”

Kommentoi Facebookissa