The Weeknd tuo näyttävän shown Suomeen – listaykkönen yli 80 maassa

The Weekndin toinen nimi, Makkonen, viittaa suomalaisuuden sijaan etiopialaisiin juuriin.

The Weekndin toinen nimi, Makkonen, viittaa suomalaisuuden sijaan etiopialaisiin juuriin. (Kuva AOP)

Maailman tämän hetken suosituimpiin artisteihin lukeutuva kanadalaistähti esiintyy Helsingin Kaisaniemessä 1. heinäkuuta.

MUSIIKKI Tämä on harvinaista herkkua kotimaisille musiikinystäville. Siinä missä radioheadit, coldplayt ja eminemit karttavat edelleen Suomea, heinäkuun alussa Helsingin Kaisaniemeen saapuu uransa huipulla juuri nyt kiitävä maailmantähti. The Weekndin tuorein albumi Starboy singahti nimittäin listaykköseksi yli 80 maassa!

Torontossa syntynyt laulaja-lauluntekijä aloitti uransa kokeellisen R&B:n parissa. Hänen ensimmäiset julkaisunsa levisivät verkossa ilman, että suurin osa kuuntelijoista edes tiesi kuka mystisen projektin takaa löytyy. Musiikki puhui puolestaan.

Studioalbumit Kiss Land ja Beauty Behind the Madness toivat paitsi kasvot The Weekndille, myös entistä laajempaa suosiota kriitikoiden ylistämälle taiteilijasielulle. Levy levyltä materiaali kehittyi vaihtoehtoisemmasta kohti valtavirtaa, pop-elementtejä tyylikkäästi lisäten. Tunnustuksien joukkoon listattiin muun muassa kaksi Grammy-palkintoa sekä Oscar-ehdokkuus Fifty Shades of Grey -elokuvan tunnuskappaleesta.

https://www.instagram.com/p/BTXItCyAW15/?taken-by=theweeknd

Esiintymiskammosta täydelliseen itsevarmuuteen

Michael Jacksoniin, Princeen ja R. Kellyyn verrattu The Weeknd kärsi uransa alkuvaiheessa esiintymispelosta. Viimeistään uutta pitkäsoittoa seurannut kiertue on kuitenkin näyttänyt kuinka kovan luokan showmiehestä onkaan kyse.

Hänen konserttinsa ovat yhdistelmä valojen, erikoistehosteiden ja lavapropsien näyttävää ilotulitusta. Upeaäänisellä artistilla ei ole tarvetta playbackiin, toisin kuin monella muulla tämän hetken suosituimmista urbaanin musiikin artisteista. Lavalla on nähty yllätysvierailijoita erityisesti Pohjois-Amerikan keikkojen aikana ja harjoittelun kautta The Weekndin läsnäolo lavalla on itsevarmempaa kuin koskaan.

On mielenkiintoista nähdä kuinka isolla tuotannolla artisti saapuu Helsinkiin. Hämärtyvä keskikesän yö luo puitteet ainutlaatuiselle esiintymiselle. Mikäli artistin supersuosio jatkuu ja täten myös keikkapalkka nousee entisestään, The Weekndia tuskin nähdään Suomessa enää uudelleen Kaisaniemen konsertin jälkeen.

https://www.instagram.com/p/BU9aQJygEDK/?taken-by=theweeknd

Mukana myös Billboardin listaykkönen

Vaikka Kaisaniemen tapahtuman päähuomio keskittyykin ansaitusti kandalaisen tulkitsijan ympärille, samana iltana lavalle nousee niin ikään ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä Bryson Tiller. Yhdysvaltalainen R&B-laulaja julkaisi muutama viikko sitten ylistetyn toisen pitkäsoittonsa True to Self, joka nousi heti Billboardin ykkössijalle.

Aiemmin tällä viikolla Tilleria kuultiin myös DJ Khaledin uudella singlellä yhdessä Rihannan kanssa. Kun muistetaan debyyttilevynkin myyneen platinaa, tämänkään nuoren lahjakkuuden keikkaa ei kannata jättää väliin. Bryson Tillerissa on samankaltaista mystisyyttä kuin The Weekndin uran alkuvaiheissa. Molemmat antavat mieluummin musiikin puhua puolestaan.

Illan täydentävät kotimaiset huippuartistit JVG, Evelina, Kube ja suureksi The Weeknd -faniksi tunnustautunut Kasmir.

  • Päivän Lehden päätoimittajan perheenjäsen toimii Blockfestissa

Kommentoi Facebookissa