Tiedätkö yhtään elossa olevaa tutkijaa – siis muita kuin Esko Valtaojan?

Vaihtoehtona Eskolle ovat esimerkiksi Mikko Möttönen, Annamari Vänskä, keskellä Esko Valtaoja itse, Inka Rantakallio ja Lauri Reuter.

Vaihtoehtona Eskolle ovat esimerkiksi Mikko Möttönen, Annamari Vänskä, keskellä Esko Valtaoja itse, Inka Rantakallio ja Lauri Reuter. (Kuva Kaskas)

Vaihtoehto Eskolle -kampanjan tavoite on tuoda tutkijoita ja heidän työtään esiin

TIEDE Suomalaiset rakastavat tiedettä. Silti tuoreimman Tiedebarometrin mukaan osaamme nimetä käytännössä vain yhden elossa olevan tutkijan, tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaojan. Se on Valtaojankin mielestä absurdia, kun ottaa huomioon, että Suomessa on noin 24 000 tohtoria.

Entä jos yksi maailman koulutetuimmista kansoista osaisi nimetä tutkijoita kuin urheilijoita? Suomessa on useita huipputieteilijöitä, jotka ovat maailman parhaita omilla aloillaan.

Vaihtoehto Eskolle -kampanjan tavoite on tuoda tutkijoita ja heidän työtään esiin. Kampanja muistuttaa, että tutkimuksen kenttä on liian laaja yhden ihmisen edustettavaksi.

Vaihtoehto Eskolle on tiedeviestintätoimisto Kaskas Median toteuttama ja suomalaisten säätiöiden rahoittama voittoa tavoittelematon kampanja, joka hurraa tieteentekijöille. Mukana ovat kaikki suomalaiset yliopistot ja moni ammattikorkeakoulu ja tutkimuslaitos.

Kampanjan videoilla näkyvät nuoret tutkijat, joita Esko tarjoaa vaihtoehdoiksi. He ovat kvanttifyysikko Mikko Möttönen, joka sai juuri miljoonarahoituksen ensimmäisen kvanttitietokoneen rakentamiseen, tohtorikoulutettava Inka Rantakallio, joka on rap-musiikin asiantuntija, teollisen biotekniikan tutkija Lauri Reuter, joka kehittää menetelmää, jonka avulla ruokaa voidaan tuottaa peltojen sijaan bioreaktoreissa, sekä muodintutkija Annamari Vänskä Aalto-yliopistosta.

  • Kampanjasta voit lukea lisää tästä osoitteesta, kampanja kulkee myös sosiaalisessa mediassa hashtagilla #vaihtoehtoeskolle.

Kommentoi Facebookissa