Tieliikenteessä sai surmansa vähemmän ihmisiä kuin ennen – kesäkuussa nousi loukkaantuneiden määrä

Kesäkuussa tieliikenteessä kuolleista viisi oli liikkeellä henkilöautolla, yksi mopolla ja kolme moottoripyörällä.

Kesäkuussa tieliikenteessä kuolleista viisi oli liikkeellä henkilöautolla, yksi mopolla ja kolme moottoripyörällä. (Kuvituskuva Fotolia)

Tammi-kesäkuussa tapahtui lähes 2000 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta.

TURVALLISUUS Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui kesäkuussa 416 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli yhdeksän ja loukkaantui 540 ihmistä. Kuolleita oli seitsemän vähemmän ja loukkaantuneita 27 enemmän kuin vuoden 2017 kesäkuussa.

Kuolleista viisi oli liikkeellä henkilöautolla, yksi mopolla ja kolme moottoripyörällä. Surmansa saaneista oli miehiä kahdeksan ja naisia yksi.

Tieliikenteessä kuolleet 1/1985–6/2018.
Tieliikenteessä kuolleet 1/1985–6/2018. (Kaavio Tilastokeskus)

Tammi-kesäkuussa tapahtui kaikkiaan 1 912 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa kuoli 88 ja loukkaantui 2 428 ihmistä. Vuoden alkupuoliskolla kuolleita oli 21 vähemmän ja loukkaantuneita 86 vähemmän kuin vuoden 2017 vastaavana aikana.

Surmansa saaneista oli liikkeellä henkilöautolla 61, yksi pakettiautolla, kaksi mopolla, 11 moottoripyörällä ja yksi kuorma-autolla. Jalankulkijoita kuoli 6 ja polkupyöräilijöitä 2. Lisäksi kuoli neljä muuta tienkäyttäjää.

Lue myös: Poliisia paennut oli menettänyt korttinsa rattijuopumuksesta – keskisuomalainen pariskunta menehtyi kolarissa

Kommentoi Facebookissa