Tiesitkö? – Sillä on todella suuri merkitys mistä lainapalvelusta haet lainaa

Kuva Pixabay

Verkossa toimivat palvelut kilpailuttavat lainahakemuksen asiakkaan puolesta jopa 25 eri pankin kesken.

Kun netin vakuudettomat lainat yleistyivät reilu kymmenen vuotta sitten, oli lainamarkkinoilla monenlaisia toimijoita. Onneksi ajat ovat muuttuneet noista menneistä päivistä, sillä silloin lainojen korkoja ei säädelty lailla kuten nykyään. Nykyään netin kautta haettavien vakuudettomien lainojen korkokatto on 20 %, jonka seurauksena monet pienemmät toimijat ovat joutuneet lopettamaan toimintansa.

Vuosien aikana verkossa toimivien lainapalveluiden määrä on vähentynyt merkittävästi ja markkinoille on tullut enemmän perinteisiä pankkeja. Silti vielä tänäkin päivänä sillä on todella suuri merkitys, mistä lainapalvelusta lainan hakeminen kannattaa hakea.

Onko netistä haettu pankkilaina halvin vaihtoehto?

Lainan korko määräytyy aina hakijan omien henkilökohtaisten tietojen mukaan. Lainan korkoon vaikuttaa muun muassa hakijan ikä, tulot, menot, nykyiset lainat, siviilisääty, haettu lainasumma ja sen maksuaika + monta muuta asiaa. Näin ollen lainan korkoa ei voi tietää, ennen kuin on pyytänyt lainatarjouksen. Jos tarkoituksena on etsiä mahdollisimman edullinen laina, ei sitä silloin kannata pyytää suoraan pankista, sillä silloin saat vain yhden lainatarjouksen. Sen sijaan kannattaa käyttää verkossa toimivia lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneita palveluita, jotka kilpailuttavat lainahakemuksen asiakkaan puolesta jopa 25 eri pankin kesken.

Mistä palvelusta voin saada useiden pankkien tarjoukset?

Netissä toimii kymmeniä lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneita palveluita, kuten tv:stä tutut Omalaina ja Rahalaitos. Näissäkin on kuitenkin suuria eroja siinä, montako lainatarjousta niistä voi saada, joten niitäkin kannattaa vertailla ennen lainahakemuksen jättämistä. Verkossa toimii myös vertailupalveluita kuten Top10-lainat.fi, joka esittelee heidän valitsemansa 10 parasta lainapalvelua, joista lainan hakeminen kannattaa aloittaa. Sivustolla esitellään yksityiskohtaisesti heidän valitsemansa 10 parasta lainapalvelua ja kerrotaan myös se, miten lainan hakeminen niistä tapahtuu.

Miten tunnistan parhaan lainatarjouksen?

Kun olet valinnut parhaaksi näkemäsi lainan kilpailutuspalvelun ja pyytänyt lainatarjoukset, on seuraavana vuorossa niiden vertailu. Jos tarkoitus on löytää kuluiltaan halvin lainatarjous, löytyy se vertailemalla lainatarjousten todellisia vuosikorkoja. Lainavertailua tehdessä kannattaa kuitenkin muistaa vertailla myös lainan muitakin ehtoja, kuten maksuaikaa ja sitä, onko takaisinmaksuun saatavissa joustoa tilanteen niin vaatiessa. Lainan maksuaikaa valitessa täytyy myös ottaa huomioon se, että kaikki rahat eivät menisi lainan kuukausierän maksamiseen. Lainaan kannattaakin valita mieluiten liian pitkä, kuin liian lyhyt maksuaika.

Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä

Kommentoi Facebookissa