Tietomurron kohteeksi joutunut Vastaamo on asetettu selvitystilaan – terapiat jatkuvat edelleen

Selvitystilasta huolimatta Vastaamon toimintaa pyritään jatkamaan toistaiseksi.

Selvitystilasta huolimatta Vastaamon toimintaa pyritään jatkamaan toistaiseksi. (Kuvituskuva Fotolia)

Mikäli yhtiön velat ovat suuremmat kuin varat, yhtiö joudutaan hakemaan konkurssiin.

VASTAAMO Psykoterapiakeskus Vastaamo Oy:n yhtiökokouksessa 28.1.2021 omistajat päättivät asettaa Vastaamon selvitystilaan. Selvitystilan aikana yhtiökokouksen määräämä selvitysmies, asianajaja Lassi Nyyssönen tulee hoitamaan Vastaamon asioita korvaten hallituksen ja toimitusjohtajan.

– Päätös oli erittäin vaikea ja tilanne on äärimmäisen valitettava yhtiön työntekijöiden ja asiakkaiden kannalta. Vastaamon hallitus, johto ja omistajat selvittivät huolellisesti kaikkia muita vaihtoehtoja, kuten rahoitusratkaisuja, yritysjärjestelyitä ja toiminnan uudelleenjärjestelyitä. Toistaiseksi niiden toteuttaminen on osoittautunut ylivoimaiseksi, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Suuret kertaluontoiset kulut ja tapahtuneesta aiheutuneet epävarmuudet ovat rasittaneet Vastaamon taloutta merkittävästi, vaikka asiakastyö on yhtiön mukaan saatu vakautettua. Lopulta oli kuitenkin ilmeistä, että tietomurron ja kiristyksen hoitaminen on ajanut yhtiön liiketoiminnan tilanteeseen, jossa Vastaamon taloudelliset toimintaedellytykset ovat vaarantuneet.

Selvitystilasta huolimatta yhtiön toimintaa pyritään jatkamaan toistaiseksi. Selvitysmenettelyssä yhtiön varat ja velat selvitetään sekä arvioidaan, onko liiketoimintaa tai sen osia mahdollista realisoida. Mikäli selvityksen tuloksena yhtiön velat ovat suuremmat kuin varat, yhtiö joudutaan hakemaan konkurssiin.

Tietomurron yhteydessä varastettuja asiakastietoja on tällä viikolla uudestaan vuodettu verkkoon. Tietoturvaloukkauksiin liittyvät selvitykset ja tutkimukset jatkuvat edelleen. Vastaamon toiminta jatkuu myös selvitystilan ajan ja yhtiö rohkaisee asiakkaita jatkamaan terapiaansa.

Lue myös: Tietomurron kohteeksi joutuneille henkilöille on lähetetty sähköposteja – ”Kiristysviestin vaatimuksiin ei tule suostua”

Kommentoi Facebookissa