Todellinen tehosiivous – Stockmannilla kadonnut 50 000 euron timanttisormus löytyi jäätelövitriinin alta

Hullujen päivien aikana asiakkaan kadottama 50 000 euron arvoinen timanttisormus löytyi.

Hullujen päivien aikana asiakkaan kadottama 50 000 euron arvoinen timanttisormus löytyi. (Kuva Poliisi)

Pikkulapsen pudottama sormus löytyi yllättäen puolen vuoden kuluttua.

TIMANTTISORMUS Sisä-Suomen poliisi tiedotti viime syksynä, kuinka Tampereen Stockmannin Hullujen päivien aikana asiakkaan hallusta oli kadonnut noin 50 000 euron arvoinen timanttisormus.

Sormus oli valkokultainen ja siinä oli kolmen karaatin timantti. Koru oli katoamishetkellä ollut pienessä pinkin värisessä kangaspussissa ja laukussa. Korussa ei ole kaiverrusta, mutta timantissa oli yksilöivä numerosarja, jolla se voidaan tunnistaa. Aluksi poliisi epäili, että sormus olisi varastettu.

Valvontakameroiden tallenteita tutkiessa kuitenkin selvisi, että nainen oli ollut tavaratalossa pienen, alle kouluikäisen lapsen kanssa. Lapsi oli avannut naisen kassin ja vetänyt sormuspussin ulos. Tämän jälkeen sormus oli kadonnut, ja epäiltiin lapsen pudottaneen sen. Sormusta ei kuitenkaan palautettu Stockmannin henkilökunnalle tai löytötavaratoimistoon.

Nyt mysteeri on selvinnyt. Tavaratalon tiloissa toimiva Robert´s Coffeen kahvilayrittäjä Toni Immonen vahvistaa Ilta-Sanomille, että sormus löytyi puolen vuoden välein tehdyn tehosiivouksen yhteydessä. Sormus oli jäätelövitriinin alla.

Sormuksen löytäjä ei itse ymmärtänyt heti yhteyttä aikaisempaan tapaukseen, mutta Immonen sekä kahvilapäällikkö aavistivat asianlaidan

– Muistimme heti puolen vuoden takaisen tapauksen, jota lehdistössäkin pyöriteltiin, ja tarkastimme silloin julkaistuista lehtijutuista, voisiko kyseessä olla sama sormus. Lehtijuttujen kautta osasimme olla yhteydessä poliisiin, Immonen kertoo Ilta-Sanomille.

Sisä-Suomen poliisi nouti sormuksen heti ilmoitusaamuna 9.4.2018. Yritys on päättänyt olla tuomatta varsinaisen löytäjän nimeä julkisuuteen.

Kommentoi Facebookissa