Toni Kuusela ja Sara Killinen veivät yleisurheilun viimeiset EM-kisapaikat

Kuva Dreamstime

Toni Kuusela nappasi Kalevan kisoissa keihäänheiton kolmannen EM-kisapaikan. Moukarissa kolmannen EM-kisapaikan lunasti puolestaan Sara Killinen.

YLEISURHEILU Lassi Etelätalo voitti keihäänheiton Suomen mestaruuden heitettyään Joensuussa Kalevan kisoissa viimeisellä kierroksella 84,62. Toiseksi sijoittui Toni Kuusela, joka lunasti paikan Münchenin EM-kisoihin tuloksella 84,01.

Toni Keränen taisteli Kuuselan kanssa keihään kolmannesta EM-kisapaikasta. Keränen heitti ensimmäisellään 82,52, joka jäi hänen parhaakseen. Keränen oli kilpailussa kolmas.

Mestaruutta puolustanut ja tällä kaudella 89,83 heittänyt Oliver Helander heitti vain yhden heiton, joka kantoi 76,22. Helander jätti kilpailun kesken selkäkrampin takia.

– Selkä kramppasi aika pahasti ensimmäisen heiton jälkeen. Sen takia oli vaikea liikkua. Ei ollut oikeastaan mitään mahdollisuutta heittää keihästä sen jälkeen, Helander kertoi SUL:n tiedotteessa.

Moukarissa mestaruuden vei Silja Kosonen tuloksella 69,78. Krista Tervo oli toinen heitettyään 68,98. Tulostaso oli hienoinen pettymys, kun 70 rajaa ei MM-finalistien toimesta rikottu.

Kalevan kisoissa ratkottiin Münchenin EM-kisojen kolmas moukaripaikka, jonka vei Sara Killinen. Hän oli kisan kolmas tuloksella 66,59 ja kukisti toisen EM-ehdokkaan Suvi Koskisen 1,12 metrillä.

Samuel Purola, joka tällä kaudella on juossut 200 metrin SE-ajan 20,45 antoi Kalevan kisoissa väkevän näytön EM-kisavireestään. 100 metrin SM-hopean jälkeen hän otti 200 metrin mestaruuden ajalla 20,62.

Purolan mukaan 200 metrin aika olisi voinut olla huomattavasti parempi, jos 100 metriä olisi jäänyt juoksemalla.

– Valmentaja sanoi jälkikäteen, ettei 100 metriä olisi kannattanut juosta. Huomasin, että jalat olivat aika poikki finaalissa. Juoksu ei ihan kantanut loppuun asti, Purola sanoi.

Anniina Kortetmaa juoksi 100 ja 200 metrin Suomen mestariksi. 200 metrillä Kortetmaa sivusi omaa ennätystään voittoajallaan 23,42.

Kalevan kisojen 800 metrin finaaleissa käytiin tiukat kiritaistelut sekä miesten että naisten kilpailuissa. Joonas Rinne voitti ajalla 1.51,65 ja Sara Kuivisto ajalla 2.04,12.

Aiemmin Etelä-Afrikkaa edustanut ja avioliittonsa kautta suomalaistunut Frantz Kruger saavutti kiekonheitossa jo kahdeksannen Suomen mestaruutensa. Kruger heitti parhaallaan 59,10.

Miesten kiekonheiton taso on Suomessa hyvin heikko. Siitä kertoo fakta, ettei 60 metrin haamurajaa kyetä rikkomaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kristiina Mäkelälle jo kymmenes mestaruus

Kommentoi Facebookissa