Tonttisotku toi tuomion kunnallispoliitikolle – ”Edelleen koen, että olen syytön asiassa”

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi, että kaupunki ei ollut antanut suostumusta vuokraoikeuden siirrolle säätiöltä asunto-osakeyhtiölle.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi, että kaupunki ei ollut antanut suostumusta vuokraoikeuden siirrolle säätiöltä asunto-osakeyhtiölle. (Kuva AOP)

Atanas Aleksovski sai seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion luottamusaseman väärinkäytöstä.

TONTTISOTKU Tamperelainen kunnallispoliitikko, demareiden kärkinimiin kuulunut Atanas Aleksovski on saanut Pirkanmaan käräjäoikeudessa seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion luottamusaseman väärinkäytöstä. Aleksovski on toiminut muun muassa SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtajana sekä kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana.

Jupakka alkoi siitä, kun Aleksovskin johtama Kotilinnasäätiö vuokrasi kesällä 2017 Tampereen kaupungilta tontin 60 vuodeksi. Tontin rakennusoikeus siirrettiin asunto-osakeyhtiön haltuun ja edelleen eräälle rakennusyhtiölle 1 150 000 euron hinnalla.

Säätiön ja kaupungin vuokrasopimuksessa luki, että jos tontti luovutetaan rakentamattomana eteenpäin, säätiö maksaa sopimussakkoa 1,8 miljoonaa euroa. Ensin sakkoa ei aiottu periä, mutta asia eteni lopulta käräjäoikeuteen, ja summa soviteltiin 775 000 euron suuruiseksi.

Käräjäoikeuden mukaan Aleksovskin teosta aiheutui hyvin suuri vahingonvaara ja lopulta hyvin suuri vahinko. Atanas Aleksovski aikoo valittaa päätöksestä.

– En tule tätä kyllä hyväksymään. Edelleen koen, että olen syytön asiassa. Mennään seuraavaan oikeusasteeseen todennäköisesti, Atanas Aleksovski kommentoi Ylelle.

Aleksovski vetosi, ettei ollut saanut teosta mitään hyötyä. Oikeudessa myös kiisteltiin siitä, oliko kaupunki tietoinen järjestelystä. Kaupungin virkamies oli muun muassa lähettänyt asiasta ristiriitaisia sähköpostiviestejä. Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi, että kaupunki ei ollut antanut suostumusta vuokraoikeuden siirrolle säätiöltä asunto-osakeyhtiölle.

Atanas Aleksovskin asema kunnallispolitiikassa ja Kotilinnasäätiössä ratkennee vasta lainvoimaisen päätöksen jälkeen.

Lue myös: Tampereen ykkösdemarille syyte rikoksesta – tonttisotkua käsitellään jälleen käräjillä

Kommentoi Facebookissa