Tori.fi-verkkosivustolla liikkuu huijariostajia – väärennetty kuitti tai tiliote on tehty pankin harjoitussivuilla

Tyypillisesti huijariostaja on ottanut yhteyttä henkilöihin, jotka myyvät esimerkiksi puhelimia ja tietokoneita.

Tyypillisesti huijariostaja on ottanut yhteyttä henkilöihin, jotka myyvät esimerkiksi puhelimia ja tietokoneita. (Kuva Fotolia)

Poliisi kehottaa aina tarkistamaan omasta verkkopankista, että rahat ovat oikeasti saapuneet perille.

VERKKOHUIJAUS Helsingin poliisin tietoon on tullut syksyn aikana samantyyppisiä huijaustapauksia, joissa tavarat ovat vaihtaneet omistajaa Tori.fi-verkkosivuston kautta. Huijarit ovat esittäneet ostotilanteessa myyjälle väärennetyn kuitin tai tiliotteen, joka on tehty pankin demosivustolla.

Tyypillisesti huijariostaja on ottanut yhteyttä henkilöihin, jotka myyvät esimerkiksi puhelimia ja tietokoneita. Huijari tarjoutuu ostamaan tuotteen ja sopii tapaamisen myyjän kanssa.

Huijari lähettää myyjälle etukäteen kuvan maksukuitista tai näyttää myyntitilanteessa puhelimestaan tiliotteen tai kuitin tilisiirrosta. Maksun saajaksi on laitettu myyjän nimi.

Huomiota on syytä kiinnittää päivämääriin ja henkilöiden sekä yritysten nimiin.
Huomiota on syytä kiinnittää päivämääriin ja henkilöiden sekä yritysten nimiin. (Kuva Poliisi)

Ainakin yhdessä tapauksessa myyjä on saanut itse kirjoittaa tilitietonsa ”ostajan verkkopankkiin”.

– Huijauksia on tehtailtu ainakin S-pankin ja Ålandsbankenin harjoitussivuilla. Tiliotteessa näkyy epäuskottavia nimiä kuten Maija Meikäläinen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi kehottaa myyjiä olemaan tarkkana maksujen kanssa. Kannattaa aina tarkistaa omasta verkkopankista tai paperisesta tiliotteesta, että rahat ovat oikeasti saapuneet perille. Toinen vaihtoehto on tutkia huolellisesti ostajan esittämä kuitti tai tiliote. Huomiota on syytä kiinnittää päivämääriin ja henkilöiden sekä yritysten nimiin.

Lue myös: Kolmekymppinen mies teki verkkokaupoissa 101 tilausta – toisten nimissä ja ilman tarkoitustakaan maksaa

Kommentoi Facebookissa