Toteutuuko ”mahdoton” unelma 2020? – Teemu Pukki Kreikan ja Italian kiusaksi

Teemu Pukki mättää Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa.

Teemu Pukki mättää Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa. (Kuva AOP)

Kriisijoukkue Kreikka saapuu 5.9. Huuhkajien vieraaksi Tampereelle. Voitto veisi suomalaiset lähelle historiallista EM-kisapaikkaa.

JALKAPALLO Huuhkajat jatkaa EM-karsintoja ensi viikolla Tampereella. ”Sukupolvien unelmaksi” nimetyssä haasteessa arvokisapaikan metsästyksestä vastassa ovat seuraavaksi Kreikka ja Italia. Kreikkaa vastaan pelataan torstaina 5. syyskuuta ja Italiaa vastaan sunnuntaina 8. syyskuuta.

Kaksi lohkon parasta joukkuetta etenee EM-kisoihin ja Suomi on karsintalohkossaan toisena. Voitto Kreikasta vankistaisi Suomen otetta kisapaikasta huomattavasti.

Suomen joukkueen päävalmentaja Markku Kanerva ei kuitenkaan halua mennä asioiden edelle.

– Fiilikset ovat jo sellaiset, että pelattaisiin ratkaisuotteluita, vaikka karsinnat ovat vasta puolessa välissä. Oleellista on tässä vaiheessa mennä nyt peli kerrallaan, Kanerva sanoi maanantaina tiedotustilaisuudessa.

Sitä Kanerva ei kiellä, etteikö Suomen karsintaurakka olisi alkanut lupaavasti. Huuhkajissa on positiivista pöhinää.

– Kreikka-peli on tietysti tärkein peli karsinnassa toistaiseksi. Me ollaan hyvässä liidossa ja tilanne näyttää hyvältä. Terveystilannekin on joukkueella hyvä. Pelaajat odottavat karsintoja innostuneina.

Kanervan Kreikkaa ja Italiaa vastaan ilmoittaman ryhmän kuumin nimi on tietysti Teemu Pukki. Norwichille viisi maalia kolmeen otteluun tehnyt Pukki johtaa Valioliigan maalipörssiä.

– Ilolla olen seurannut Temen esityksiä. Huikea alku hänen uralleen Valioliigassa. Toivottavasti vire kestää vielä ainakin pari viikkoa. Varmasti Roberto Mancinikin (Italian päävalmentaja) on pannut merkille hänen maalinsa, Kanerva kommentoi.

Norwichin päävalmentaja Daniel Farke hyödyntää Kanervan mielestä Pukin vahvuuksia loistavasti.

– Farke käyttää hyvin Temen vahvuudet. Teme on monipuolinen hyökkääjä ja osallistuu hyvin peliin myös keskikentän ja hyökkäyksen välissä. Maalisyöttö viime lauantaina Chelsea-pelissä oli tästä hyvä esimerkki.

Kanerva korostaa Pukin monipuolisuutta, joka on näkynyt myös Huuhkajien menestyksessä.

– Hänellä on oma roolinsa myös puolustuspelaamisessa. On mennyt siinä eteenpäin, Kanerva toteaa.

Pukki ei ole Huuhkajien ainoa kuuma pelaaja. Maalivahti Jesse Joronen torjui ensimmäisessä ottelussaan Italian Serie A:ssa Brescialle 1-0 -voiton vieraspelissä Cagliaria vastaan.

– Jorosen menestys on hieno juttu. Oli upeaa seurata hänen pelaamistaan eilen Brescian voitossa. Meillä oli maalivahtipuolella nyt todella hyvä tilanne, Kanerva iloitsee.

Tosin Joronen tuskin torjuu Kreikkaa ja Italiaa vastaan. Bayer Leverkusenin Lukas Hradecky jatkanee Huuhkajien ykkösveskarina.

Huuhkajien terveystilanne on hyvä. Kaksi tärkeää pelaajaa tekee paluun A-maajoukkueeseen.

Jasse Tuominen tekee nyt paluun toivuttuaan loukkaantumisesta. Hän saanut viime aikoina ihan hyvin peliaikaa. Fredrik Jensenin tapauksessa sama juttu, Kanerva toteaa.

Kesäkuussa Liechtenstein-ottelussa loistanut Benjamin Källman ei joukkueeseen mahtunut. Hän hakee vauhtia Pikkuhuuhkajista.

– Källman on viime aikoina saanut vähemmän minuutteja seurajoukkueessaan. Katsoin, että hänen on parempi antaa näyttöjä U21-maajoukkueessa, Kanerva perusteli.

Kreikka tulee Tampereelle kriisin partaalla. Neljästä ottelustaan Kreikalla on koossa vain neljä pistettä, kun Suomella pisteitä on yhdeksän. Tappioon Kreikalla ei olisi Suomea vastaan varaa.

– Kreikka on haastavassa tilanteessa. En kuitenkaan usko, että heidän pelitapaansa tulee radikaaleja muutoksia. Uskoisin, että pelaavat hollantilaisella 4-3-3 -ryhmityksellä. Pallonhallinta on Kreikan maajoukkueen tapa, mutta jotain heidän täytyy keksiä nykytilanteessaan, Kanerva sanoi.

Sunnuntaina 8. syyskuuta Suomi kohtaa Tampereella Italian. Tasapelikin siitä ottelusta olisi Suomen sukupolvien unelman kannalta iso juttu.

– Asetelmat ovat meillä tietysti tosi hyvät. Kreikka ja Bosnia ovat pelanneet ristiin. Italia varmaankin tulee menemään menojaan, mutta meillä on mahdollisuus ottaa heiltä bonuspisteitä. Vieraspelissä maaliskuussakin piste olisi ollut paremmalla puolustuspelillä ja viimeistelyllä mahdollinen, Kanerva sanoo.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huikea Teemu Pukki maalasi taas – MM-kisojen maalikuningaskin ylistää!

Huuhkajat Kreikkaa ja Italiaa vastaan:

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Brescia Calcio
Anssi Jaakkola, Bristol Rovers
Paulus Arajuuri, Brøndby IF
Albin Granlund, Örebro SK
Jere Uronen, KRC Genk
Juha Pirinen, Tromsø IL
Jukka Raitala, Montreal Impact
Leo Väisänen, FC Den Bosch
Sauli Väisänen, AC Chievo Verona
Joona Toivio, BK Häcken
Joni Kauko, Esbjerg fB
Rasmus Schüller, Minnesota United
Glen Kamara, Rangers FC
Simon Skrabb, IFK Norrköping
Lassi Lappalainen, Montreal Impact
Tim Sparv, FC Midtjylland
Pyry Soiri, Esbjerg fB
Jasse Tuominen, Bate Borissov
Robin Lod, Minnesota United
Teemu Pukki, Norwich City FC
Petteri Forsell, HJK
Rasmus Karjalainen, Fortuna Sittard
Fredrik Jensen, FC Augsburg

Kommentoi Facebookissa