Toyota juhli – pettynyt Kalle Rovanperä ruoski itseään

Kalle Rovanperä kaasuttelee Toyotalla

Kalle Rovanperä kaasuttelee Toyotalla. (Kuva AOP)

Toyota nappasi mukavan pistepotin Portugalin rallista, mutta Kalle Rovanperä oli ajosuoritukseensa todella pettynyt.

RALLI Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evans ajoi voittoon sunnuntaina päättyneessä Portugalin MM-rallissa. Evans nappasi uransa neljännen ja kauden ensimmäisen osakilpailuvoittonsa.

Toyotan tallipäälliköllä Jari-Matti Latvalalla oli syytä hymyyn. Toyotan muista kuskeista Sebastien Ogier oli kolmas ja yllättävänkin vahvasti suoriutunut Takamoto Katsuta neljäs.

Kiilaa Toyota-miesten väliin löi vain Hyundain Dani Sordo, joka sijoittui toiseksi. Muuten kisa oli Hyundaille tuskaisa. Ott Tänak rikkoi autoaan lauantaina joutuen keskeyttämään. Thierry Neuville ajoi ulos jo perjantaina.

Power Stage oli tosin Hyundain juhlaa. Kisan keskeyttäneet Tänak ja Neuville ottivat kaksoisvoiton pätkällä.

Teknisen vian takia lauantaina keskeyttänyt Toyotan Kalle Rovanperä sai lohtua power stagen neljännestä sijasta ja kahdesta pisteestä.

Rovanperä oli suoritukseensa kuitenkin todella pettynyt ja antoikin täyslaidallisen itselleen urakan päätyttyä.

– Minulla ei ole mitään hyvää sanottavaa tästä viikonlopusta. Tämä oli erittäin vaikea. Eilen oli tekninen vika, ja mahdollisuus pisteisiin meni. Aina kun pätkä ajettiin ensimmäistä kertaa, ajoin kuin isoäitini, tai isoäitikin olisi ollut nopeampi. Nyt meidän on saatava päämme kuntoon ja oltava taas nopeita, Rovanperä tilitti WRC:n tv-haastattelussa.

WRC2-luokka oli sentään suomalaisjuhlaa. Volkswagenin Esapekka Lappi vei sen voiton ennen Fordin Teemu Sunista.

Ogier jatkaa rallin MM-sarjan kärjessä kahden pisteen erolla toiseksi nousseeseen Evansiin. Neuville on jäänyt Ogierista 22, Tänak 34 ja Rovanperä 38 pistettä.

Useampi kuljettaja taistelee tiukasti maailmanmestaruudesta. Jännittävän tasainen kausi jatkuu kahden viikon kuluttua ajettavalla Italian Sardinian rallilla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Toyota juhli dramaattisessa Kroatian rallissa

Kommentoi Facebookissa