Toyota juhli dramaattisessa Kroatian rallissa

Kalle Rovanperä kaasuttelee Toyotalla

Kalle Rovanperä kaasuttelee Toyotalla. (Kuva AOP)

Kroatian MM-ralli päättyi dramaattisesti, kun Elfyn Evans teki virheen kisan viimeisellä erikoiskokeella ja Sebastien Ogier nousi voittoon 0,6 sekunnin marginaalilla.

RALLI Toyota nappasi kaksoisvoiton sunnuntaina päättyneessä Kroatian MM-rallissa. Kisan päättäneellä power Stagella nähtiin melkoista draamaa, kun Sebastien Ogier nousi voittoon ohi tallikaverinsa Elfyn Evansin.

Ogier löi Evansin lopulta vain 0,6 sekunnilla. Tilanteen dramaattisuutta lisää se, että Evans teki ikävän virheen viimeisessä mutkassa, joka maksoi hänelle kisan voiton.

– En tiedä mitä sanoa. Elfyn pelästytti hieman minua tuossa viimeisessä mutkassa, mutta onneksi hän selvisi siitä. Mikä taistelu. Molemmat kuskit 0,6 sekunnin sisällä, Toyotan urheilujohtaja Kaj Lindström kommentoi näkemäänsä WRC:n sivuilla.

Toyota otti Kroatiassa selkävoiton Hyundaista.

– Tämä on tietenkin iso juttu tallille. Valmistauduimme tiiviisti tähän kisaan. Näyttää siltä, että teimme hyvää työtä, Lindström jatkoi.

Ogierin kisan dramaattisuutta lisäsi kolari siviiliauton kanssa. Ogierilla oli vaikeuksia tilanteen selvittämisessä poliisin kanssa, koska poliisit eivät juuri puhuneet englantia, mutta hän sai poliisilta kuitenkin luvan poistua onnettomuuspaikalta ja pystyi jatkamaan kilpailua.

Ogier sai kisan jälkeen sakot. Hänelle langetettiin myös ehdollinen kilpailukielto, eli luvassa on vastaavan rikkeen jälkeen ajokieltoa.

Hyundain Thierry Neuville täydensi palkintopallin. Hän oli vain 8,1 sekuntia Ogieria hitaampi koko rallissa.

Vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak jäi Kroatiassa neljänneksi. Hän jäi kärjestä puolitoista minuuttia. Tänakia voi luonnehtia kisan selkeäksi pettymykseksi.

Suomalaisista pisteille pääsi Teemu Suninen, joka oli Fordillaan tuloksissa kymmenes. WRC2-luokassa Suninen sijoittui toiseksi.

WRC-tasolla suomalaisista kilpaili Kroatiassa vain Toyotan Kalle Rovanperä. Hän keskeytti rajuun ulosajoon jo kilpailun ensimmäisellä erikoiskokeella.

Rovanperän Toyota romuttui niin pahoin, ettei hän voinut jatkaa kisaa lauantaina. Nuori suomalainen maksoi arvokkaita oppirahoja.

Rovanperä oli tullut Kroatiaan MM-sarjan kärjessä, mutta putosi pistetaulukossa viidenneksi. Kärkeen nousi Ogier, joka johtaa toisena olevaa Neuvillea kahdeksalla pisteellä.

Evans on kolmantena kymmenen pisteen päässä Ogierista. Neljäntenä oleva Tänak on jäänyt Ogierista 21 ja Rovanperä 22 pistettä.

Rallin MM-sarjan kaudesta on ajettu kolme osakilpailua ja jäljellä on vielä yhdeksän kisaa. seuraava osakilpailu ajetaan Portugalissa 20.-23. toukokuuta.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Kalle Rovanperä maksaa oppirahoja – Kroatiassa karu kohtalo

Kommentoi Facebookissa