TPS taisteli välieriin – Pelicansin vahva kausi päättyi rankkaan pettymykseen

TPS juhlii maalia

TPS juhlii maalia. (Kuva AOP)

TPS voitti Pelicansin ratkaisevassa viidennessä puolivälieräottelussa maalein 2-1. Välierissä TPS kohtaa HIFK:n ja Lukko Tapparan.

JÄÄKIEKKO SM-liigan puolivälierät päättyivät sunnuntaina Turussa, kun paikallinen TPS ja Lahden Pelicans kohtasivat ratkaisevassa viidennessä ottelussa. Viidennessäkin ottelussa nähtiin todella tiukka taisto.

TPS kaivoi lopulta 2-1-voiton. Se eteni välieriin otteluvoitoin 3-2.

Ottelun voittomaali syntyi kolmisen minuuttia ennen loppua 56.36. Ville Lajunen toimitti kiekon maalille ja Topias Haapanen ohjasi sisään. Uransa merkittävimmän maalin toistaiseksi tehnyt Haapanen varmisti osumallaan TPS:lle välieräpaikan.

SM-liigan välieräparit ovat nyt selvillä. TPS kohtaa välieräsarjassa HIFK:n ja runkosarjan voittaja Lukko Tapparan. Välieräsarjat käynnistyvät torstaina Raumalla ja Helsingissä.

Pelicansissa tunnelmat olivat alamaissa. Upean kauden pelannut Pelicansin kapteeni Hannes Björninen oli luonnollisesti hyvin pettynyt viimeisen pelin jälkeen. Hän ei osannut kuitenkaan äkkiseltään sanoa, mistä jäi kiinni.

– Vaikea sanoa nyt. Tietysti ylivoimia oli paljon. Siitä ei saatu tänään mitään tulosta. Tasaisia pelejä nämä oli kaikki. Tällä kertaa näin, Björninen sanoi C Morelle.

– Tiukkaa taistelua oli ja yhtään ei annettu periksi. En mä nyt osaa oikein muuta sanoa, hän jatkoi.

Pelicans pelasi hyvän kauden päävalmentaja Tommi Niemelän johdolla, mutta ihan ei kuitenkaan mitalipeleihin riittänyt.

– Tosi ylpeä olen joka jätkästä, mutta on tämä ihan karmea pettymys. Tavoite oli mennä pitkälle, mutta nyt ollaan tässä, Björninen summasi.

Kauden esityksiään Pelicansin ei tarvitse kuitenkaan hävetä. Joukkue ylitti ennakko-odotukset jo suoralla puolivälieräpaikallaan. Välieräpaikkakin oli todella lähellä.

Pelicansin valmentajan Niemelän ura on kovassa nosteessa. Hän valmensi Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen 2018 maailmanmestaruuteen. Hyvät otteet ovat jatkuneet hänellä Pelicansissa.

Niemelän sopimus jatkuu Pelicansissa ensi kaudella. Sopimuksessa on optio vuoteen 2024 saakka.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Tappara eteni välieriin – neljäs välieräpaikka ratkeaa sunnuntaina

Kommentoi Facebookissa