Tappara eteni välieriin – neljäs välieräpaikka ratkeaa sunnuntaina

Tappara juhlii maalia

Tappara juhlii maalia. (Kuva AOP)

Tappara voitti puolivälieräsarjassa KalPan otteluvoitoin 3-1. TPS ja Pelicans ratkaisevat sarjansa kohtalon sunnuntaina Turussa.

JÄÄKIEKKO Lukko ja HIFK sinetöivät jo torstaina paikkansa jääkiekon SM-liigan välieriin voitettuaan ottelusarjansa suoraan kolmessa ottelussa. Tappara varmisti välieräpaikkansa puolestaan perjantaina lyötyään puolivälieräsarjassaan KalPan voitoin 3-1.

Tapparan ratkaiseva kolmas voitto irtosi perjantaina Kuopiossa maalein 3-2. KalPa oli johtanut ottelua 2-1, mutta Tappara nousi voittoon Petteri Puhakan ja Jukka Peltolan maaleilla.

Tapparan ja KalPan ottelusarja oli odotetun tasainen. Kaikki neljä ottelua ratkaistiin yhden maalin erolla.

TPS ja Pelicans ratkaisevat neljännen välieräpaikan kohtalon pitkällä kaavalla, eli Turussa sunnuntaina pelattavassa viidennessä ottelussa. Selkä seinää vasten perjantaina kotikaukalossaan Lahdessa pelannut Pelicans vei toisen erän näytöstyyliin nimiinsä 4-0 ja voitti perjantain ottelun lopulta 5-3. Voitot ovat nyt siis tasan 2-2.

– Toisessa erässä jatkettiin siitä, mitä on koko kauden tehty. Pitää olla varovainen mitä sanoo, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä katkaisi hetkeksi lauseensa C Moren haastattelussa – pilke tietenkin silmäkulmassaan.

TPS ja Pelicans ovat puolivälieräsarjan ainoa pari, joka vääntää jatkopaikasta pitkällä kaavalla.

– Kaikille urheiluromantikoille peukku. Mikä sen hienompaa kuin viides ottelu, tyytyväisyyttä säteillyt Niemelä huikkasi.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Lukko ja HIFK välieriin – Kärppien kaudesta tuli täysi fiasko

Kommentoi Facebookissa