Kalle Rovanperä maksaa oppirahoja – Kroatiassa karu kohtalo

Kalle Rovanperä kaasuttelee Toyotalla

Kalle Rovanperä kaasuttelee Toyotalla. (Kuva AOP)

Kalle Rovanperä rysäytti Kroatian rallissa ulos heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Toyota meni lunastuskuntoon, eikä Rovanperällä ole mahdollisuutta jatkaa kilpailua.

RALLI Kalle Rovanperän taival Kroatian MM-rallissa päättyi heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Rovanperä rysäytti tieltä ulos ja hänen Toyotansa romuttui sen verran pahasti, ettei Rovanperä lauantaina pysty jatkamaan kisaa ralli2-säännön turvin.

– Tarkastettuamme autolle aiheutuneet vahingot joudumme vahvistamaan, etteivät Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen valitettavasti voi jatkaa Kroatian MM-rallia, Toyota tiedotti

Kroatiaan MM-sarjan kärkipaikalla tullut Rovanperä itse kommentoi tapahtunutta somessa perjantaina seuraavasti.

– Superärsyttävää. Meillä oli ongelmia aliohjautuvuuden kanssa, mutta yritin silti puskea. Sitten pito katosi täysin, ja ajoimme ulos puiden sekaan. Olen todella pahoillani tiimin puolesta. Se oli minun virheeni, ja opin siitä, Rovanperä ilmoitti sosiaalisessa mediassa.

Pettymys on iso, mutta Rovanperän urakehitykselle tapahtuneella ei ole merkitystä. Onhan Rovanperä vasta 20-vuotias kuljettaja, joka ajaa rallin MM-sarjassa huipputasolla vasta toista kauttaan. Hänelle kausi 2021 on osa oppimisprosessia.

Asvalttiralleista Rovanperällä on suhteellisen vähän kokemusta. Kroatian raju ulosajo meni kokemattomuuden piikkiin.

Hyundain Thierry Neuville johtaa kisaa perjantain jälkeen, mutta Toyotan Sebastien Ogier ja Elfyn Evans ovat tiukasti kärkitaistelussa mukana. Neuvillella on 7,7 sekunnin etu Ogieriin.

Perjantain viimeisillä erikoiskokeilla kolme peräkkäistä pohja-aikaa kellottanut Ogier nousi päivän päätöspätkällä Evansin edelle 0,3 sekunnin turvin.

Neljäntenä oleva Hyundain Ott Tänak on jäänyt kärjestä jo 31,9 sekuntia. Takamatka on virolaistähdellä yllättävänkin iso.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Odotettu muutos tuli – Jyväskylässä ajetaankin syysralli

Kommentoi Facebookissa