TPS lähestyy kärkeä – Raimo Helminen antaa työnäytteitä

Raimo Helminen toimii SM-liigassa TPS:n päävalmentajana

Raimo Helminen toimii SM-liigassa TPS:n päävalmentajana. (Kuva AOP)

TPS on noussut SM-liigan sarjataulukossa neljänneksi. TPS:n päävalmentajan Raimo Helmisen pestiä ei Turussa ensi kaudella kuitenkaan jatketa.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin keskiviikkona neljä ottelua, joista jokainen eteni jatkoajalle. TPS otti toisen voittonsa Ilveksestä kahden päivän sisään.

Tiistaina Tampereella TPS voitti Ilveksen varsinaisella peliajalla 3-2 ja keskiviikkona Turussa TPS oli parempi maalein 4-3 jatkoajalla.
Juhani Jasu nousi TPS:n hahmoksi tehoilla 2+2. Josh Kestner puolestaan vastasi jatkoaikamaalista.

TPS on voittanut nyt kolme ottelua putkeen ja on sarjassa neljäntenä. Ilves on viidentenä.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen ei jatka joukkueen peräsimessä ensi kaudella. Hänet tulee korvaamaan Turussa nykyinen KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas.

Helmisen pestiä TPS:ssä kritisoitiin paljonkin, kun hän oli epäonnistunut seurajoukkuepesteissään sekä nuorten MM-joukkueen päävalmentajana. Nyt Helmisellä on oiva sauma näpäyttää epäilijöitä. Menestystä hän tarvitsisi myös uutta työpaikkaa varten.

Kouvolassa mentiin pitkän kaavan kautta kärkipelissä, missä KooKoo isännöi Lukkoa. Lukko joutui ensi kertaa tällä kaudella ”ylitöihin” ja ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun saakka.

Voittomaalikilpailussakin urakkaa riitti ja homma ratkesi vasta 23. laukojan kohdalla. KooKoon Ahti Oksanen iski ratkaisun ja KooKoo voitti 2-1. Varsinaisella peliajalla KooKoon maalista vastasi Peetro Seppälä avauserässä ja Lukon maalin iski päätöserän alussa Kristian Pospisil.

Lukko jatkaa sarjan kärjessä, mutta sen neljän voiton putki meni rikki. KooKoo nousi sarjassa kolmanneksi.

Mikkelissä kohtasivat Jukurit ja Kärpät. Kärpät voitti ottelun jatkoajalla 4-3.

Michal Kristof nousi Kärppien hahmoksi kahdella maalillaan ja kulttipelaaja Juhamatti Aaltonen jatkoi tehoiluaan syötettyään Kärpille kaksi maalia. Kärpät venytti samalla voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi ja jatkaa sarjassa yhdeksäntenä. Jukurit on sijalla 12 ja on hävinnyt nyt kaksi ottelua putkeen.

Tampereella Tappara kaatoi Ässät jatkoajalla 3-2. Patrik Virta nousi Tapparan tehomieheksi tehoilla 1+1 ja Kristian Tanus iski ratkaisun jatkoajalla. Ässien maalipyssy Sebastian Wännström teki jo kauden 20. maalinsa ja Ty Rattie teki avausmaalinsa Liigassa.

Tappara on kovassa vireessä, sillä se on voittanut jo kahdeksan ottelua putkeen. Tappara on sarjassa sijalla 8 ja Ässät sijalla 10.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: HIFK:n päävalmentaja kommentoi uutisointia Ville Peltosesta – ”Ei se minua häiritse”

Kommentoi Facebookissa