TPS-pomo teki miehekkään päätöksen – erosi itse

TPS:n kausi ei ole ollut "hunajata".

TPS:n kausi ole ollut "hunajata". (Kuva AOP)

Syvällä kyntävän TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki erosi tehtävistään.

JÄÄKIEKKO TPS tiedottaa, että seuran urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki eroaa tehtävistään omasta päätöksestään. TPS on alittanut alkukaudella kaikki odotukset ja saanut osakseen paljon negatiivista julkisuutta myös pelaajalleen Jonne Virtaselle antamilla potkuillaan sekä erikoisilla twiiteillään.

– Tämä on raskas päätös, mutta koin, etten voi jatkaa tehtävässäni urheilutoimenjohtajana haluamallani tavalla, kommentoi Niittymäki TPS:n tiedotteessa.

– On ollut suuri kunnia päästä työskentelemään omassa kasvattajaseurassa. Haluan kiittää kaikkia niitä henkilöitä, joiden kanssa olen päässyt työskentelemään näiden vajaan viiden vuoden aikana. TPS säilyy sydämessäni ja aion jatkossakin tulla Gatorade Centeriin kannustamaan joukkuetta, jatkaa Niittymäki.

HC TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen painottaa Niittymäen olleen palauttamassa TPS:n uskottavuutta.

– Antero on ollut iso palanen HC TPS:n uskottavuuden palauttamisessa. Hänen uransa jäällä ja jään ulkopuolella on tuonut suurta merkityksellisyyttä turkulaiselle jääkiekkoilulle, Jokinen painottaa.

– Anteron aikana TPS:n urheilullinen menestys otti ison harppauksen oikeaan suuntaan. Neljä kautta ennen häntä sijoituksemme runkosarjassa olivat 10, 13, 13 ja 13; neljä seuraavaa kautta olimme Anteron johdolla 7, 2, 2 ja 4. Tästä kaikesta iso kiitos Anterolle, Jokinen jatkaa.

Jokisen mukaan HC TPS käynnistää rekrytointiprosessin uuden urheilutoimenjohtajan palkkaamiseksi.

– Vaikka jäämmekin kaipaamaan Anteron työpanosta, niin näemme tämän samalla myös mahdollisuutena jatkaa seuran uudistamistyötä. Alamme välittömästi etsimään hänelle korvaajaa, jonka tehtävänä on nostaa meidät tulevina vuosina vieläkin korkeammalle tasolle, linjaa Jokinen.

Tälle kaudelle Niittymäki selkeästi epäonnistui TPS:n joukkueenrakennuksessa. TPS ei ole voittanut tänä syksynä vielä yhtään kotiotteluaan. Sarjataulukossa TPS on toiseksi viimeisenä.

Tavallisesti suomalaisen pääsarjaseuran johtoryhmä pesee ongelmistaan kätensä erottamalla päävalmentajan ja laittamalla tämän syntipukiksi. Niittymäki ei päävalmentajaa Kalle Kaskista erottanut, vaan erosi miehekkäästi itse. Se oli oikea ratkaisu.

Antero Niittymäki oli maalivahtina uransa huipulla 2006, kun Suomi voitti Torinon olympiakisoissa hopeaa. Torinossa NHL-pelaajat olivat mukana ja Niittymäki valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän torjui nollapelin sekä Kanadaa että Venäjää vastaan.

Niittymäki voisi varmasti menestyä maalivahtivalmentajana. Sillä saralla TPS tarvitsisi hänen kokemustaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tappara jyrää teräksisessä lujuudessa – TPS rypee erityisesti Turussa

Kommentoi Facebookissa