Traagisessa onnettomuudessa menehtyi 11-vuotias ratsastaja – nuori tyttö oli jo kokenut hevosenkäsittelijä

Nuoresta iästään huolimatta Hilda oli kokenut hevosenkäsittelijä ja taitava ratsastaja.

Nuoresta iästään huolimatta Hilda oli kokenut hevosenkäsittelijä ja taitava ratsastaja. (Kuva Suomen Ratsastajainliitto)

Suomen Ratsastajainliitto kertoo viikonvaihteessa tapahtuneesta onnettomuudesta perheen luvalla.

ONNETTOMUUS Viikonlopun hevosonnettomuudesta on uutisoitu laajalti mediassa. Traagisessa tapaturmassa menehtyi ylöjärveläinen 11-vuotias Hilda Huhtasalo. Perheen toiveesta tietoja Suomen Ratsastajainliitolle on antanut Hildan valmentaja Nita Raiskio

Nuoresta iästään huolimatta Hilda oli kokenut hevosenkäsittelijä ja taitava ratsastaja. Hänet tunnettiin lahjakkaana urheilijan alkuna, jonka intohimona oli kilpaileminen esteratsastuksessa. Kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti ratsastukseen suhtautunut Hilda ratsasti päivittäin useammalla ponilla, valmentautui ponien maajoukkuerenkaassa ja tähtäsi kesällä ponien esteratsastuksen SM-kilpailuihin.

Kokemusta hevosenhoidosta ja -käsittelystä oli kertynyt jo paljon, sillä perheen ponit asuvat omassa, pienessä kotitallissa. Onnettomuus tapahtui lauantaina 8.6. iltatallin yhteydessä, ja tilanne oli äkillinen sekä yllättävä. Aiemmin samana päivänä valmennuksessa olleet Hilda ja hänen isosiskonsa tekivät normaaleja tallirutiineja, kun ukkosen aiheuttama sadekuuro kasteli tarhassa olleen ponin loimen.

Ponin hyvinvointiin ja terveyteen tarkasti suhtautunut Hilda lähti tarhaan poistamaan märkää loimea pois ponin päältä. Toimenpiteen aikana poni pelästyi yllättäen jotakin, potkaisten kuolettavasti. Kyseinen poni on aina ollut kiltti ja lasten käsiteltävänä, se toimi tilanteessa pelästyneenä vaistojensa varassa eikä äkillinen tapahtuma ollut vältettävissä.

Potku osui sellaiseen paikkaan, että kypärästä tai muista suojavarusteista ei olisi ollut apua. Vanhemmat olivat paikalla pihapiirissä. Tapauksessa ei epäillä minkäänlaista laiminlyöntiä tai rikosta, vaan poliisi tutkii asiaa kuolemansyyntutkintana.

Perhe toivoo, että heidän annetaan surra rauhassa eikä onnettomuuden syitä spekuloitaisi enempää. Perhe ja valmentaja eivät myöskään anna tapahtuneesta muita haastatteluita. Läheisellä seurakunnalla on järjestetty muistotilaisuus Hildan läheisille ja ystäville. Suomen Ratsastajainliitto ottaa osaa perheen ja läheisten suureen suruun.

Lue myös: Kuorma-auto pillastutti ponin kärryineen – kuljettaja ei jäänyt auttamaan loukkaantunutta tyttöä

Kommentoi Facebookissa