Trump vahvisti Isis-johtajan räjäyttäneen itsensä ja lapset – ”Hän kuoli kuin koira. Hän kuoli kuin pelkuri.”

Irakilainen terroristijohtaja Abu Bakr al-Baghdadi toimi ensin al-Qaidassa ja sen jälkeen Isis-järjestössä.

Irakilainen terroristijohtaja Abu Bakr al-Baghdadi toimi ensin al-Qaidassa ja sen jälkeen Isis-järjestössä. (Kuva AOP)

Terroristijärjestö Isisin johtaja Abu Bakr al-Baghdadi on kuollut amerikkalaisessa sotilasoperaatiossa.

ISIS Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vahvistanut Valkoisessa talossa pitämässään tiedotustilaisuudessa, että terroristijärjestö Isisin johtaja Abu Bakr al-Baghdadi on kuollut. Yhdysvallat jahtasi 48-vuotiasta terroristijohtajaa sotilasoperaatiossa Idlibissä, Syyrian pohjoisosassa.

– Roisto, joka yritti erittäin paljon pelotella muita, vietti viimeiset hetkensä täydellisen pelon vallassa amerikkalaiset joukot perässään.

Presidentti kertoi, että erikoisjoukkojen koirat olivat jahdanneet al-Baghdadin tunnelin päähän, kun etsitty terroristijohtaja laukaisi räjähdevyönsä tappaen samalla kolme lastaan.

– Hän itki, ulisi ja kirkui, ja vei kolme lasta mukanaan. Kuolemaan. Varmaan kuolemaan.

– Hän kuoli kuin koira. Hän kuoli kuin pelkuri. Maailma on nyt paljon turvallisempi paikka, Trump kuvaili.

Yhdysvallat ei kärsinyt henkilötappioita operaatiossa, vain yksi koira loukkaantui. Tunneli sortui räjähdyksen voimasta, mutta al-Baghdadin jäännökset kaivettiin sortuman alta ja tehdyt DNA-testit vahvistivat hänen henkilöllisyytensä.

Presidentti Trump kertoi, että myös muita Isisin taistelijoita sai surmansa ja heitä saatiin lisäksi vangiksi. Amerikkalaisten sanotaan saaneen operaatiossa apua Venäjältä, Syyrialta, Turkilta, Irakilta sekä kurdeilta. Itse operaatio kesti noin kaksi tuntia.

Presidentti Trump kuvaili al-Baghdadin kuoleman olevan jopa merkittävämpi tapaus kuin al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin surmaaminen vuonna 2011. Kansainvälisissä arvioissa pelätään Isisin kostavan johtajansa kuoleman.

Lue myös: Turkin hyökkäys Syyrian kurdialueille aiheuttamassa pakolaisaallon – USA siirsi vaarallisimmat Isis-vangit

Kommentoi Facebookissa