Tukesin kaivosryhmän virkamies vangittiin – epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut Tukesin virkamiehen.

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut Tukesin virkamiehen. (Kuva AOP)

Teollisuusvalvonnassa työskennellään isojen riskien ja suuronnettomuusvaarallisten kohteiden parissa.

RIKOSEPÄILY Turvallisuus- ja kemikaalivirasto on saanut tiedon, että Pirkanmaan käräjäoikeus on keskiviikkona vanginnut Tukesin virkamiehen. Virkamiestä epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

– Pidän epäilyä erittäin vakavana. Tässä vaiheessa meillä ei ole tarkempaa tietoa epäilystä. Teemme poliisin kanssa yhteistyötä asian selvittämiseksi, sanoo Tukesin pääjohtaja Kimmo Peltonen.

Tukes vastaa tuotteiden, palveluiden ja teollisen toiminnan turvallisuuden ja luotettavuuden valvonnasta ja edistämisestä. Tukesin toimialoja ovat muun muassa kemikaalit, tuotteet kuten lelut ja sähkölaitteet, teollinen turvallisuus, kaivosturvallisuus ja pätevyyksien arviointi.

Epäilty työskentelee Tukesin teollisuusyksikön kaivosryhmässä. Teollisuusvalvonnassa työskennellään isojen riskien ja suuronnettomuusvaarallisten kohteiden parissa.

– Teemme töitä turvallisuuden ja vastuullisuuden parissa. Toimintaperiaatteisiimme kuuluu, että toimimme hyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti, vastuullisesti ja luotettavasti.

Käräjäoikeuden päätös on salassa pidettävä.

Lue myös: Suomalaisten luottamus kaivoslakeihin on heikko – samoin ympäristöä valvoviin viranomaisiin

Kommentoi Facebookissa