Veikkausliiga päättyi – Turkuun hopea ja karsintapeikko

Inter juhlii maalia.

Inter juhlii maalia. (Kuva AOP)

Veikkausliiga päättyi. FC Inter voitti hopeaa ja KuPS jäi pronssille. TPS joutuu karsintaan.

JALKAPALLO Veikkausliigan päätöskierros pelattiin keskiviikkona. Mestaruus oli jo ratkennut HJK:n eduksi, mutta hopeasta käytiin vielä taistelua.

Turun FC Inter taisteli HJK:n vieraana 1-1 -tasapelin. Tämä tulos riitti Interille hopeaan. Apua Inter sai paikalliskilpailijaltaan TPS:ltä, joka yllättäen voitti KuPSin 3-2.

Viime vuoden mestari KuPS sai tyytyä pronssiin. Joukkue oli syyskuussa taistelemassa vielä mestaruudesta, mutta romahti päätöskierroksilla suorastaan eeppisesti.

TPS auttoi KuPS-kaadollaan Interiä, mutta ei voittanut voitollaan tosiasiassa mitään. IFK Mariehamn voitti Valkeakoskella Hakan 1-0 ja pysyi sarjataulukossa TPS:n edellä. TPS joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

Neljänneksi sijoittunut FC Honka hävisi kauden päätöspelissään Tampereella Ilvekselle 1-4. Ilves sijoittui sarjataulukossa viidenneksi.

Kuudenneksi sijoittunut FC Lahti voitti HIFK:n 2-1. SJK päätti kautensa 3-2 -voittoon Rovaniemellä RoPSista. Katsojia RoPSin isännöimässä pelissä oli huimat 425.

RoPS voitti tällä kaudella vain yhden ottelun. Joukkueen putoaminen alemmalle sarjatasolle varmistui käytännössä jo aikoja sitten ja viimeistään viime viikon kabinettipäätöksellä.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Veikkausliiga päätti viime viikolla, että kausi päätetään runkosarjaan, eikä jatkosarjoja pelata. Samalla varmistui käytännössä HJK:n mestaruus.

Kaikkia seuroja kauden keskeyttäminen ei miellyttänyt. Olihan toisilla seuroilla vielä panosta mitaleista ja eurokenttäpaikoista.

Koronapandemian ja marraskuun olosuhteiden kannalta kauden päättäminen oli kuitenkin järkevä ratkaisu. Eihän ollut varmaa, että jatkosarjoja olisi pystytty pelaamaan marraskuun aikana kokonaan.

HJK voitti tällä kaudella tuplamestaruuden. Joukkue oli aiemmin voittanut jo Suomen Cupin.

HJK operoi Veikkausliigassa selvästi suurimmalla budjetilla. Tuplamestaruus on itse asiassa HJK:n minimitavoite.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK varmisti mestaruutensa murskajaisilla – pelastui häpeältä

Kommentoi Facebookissa