Tulli takavarikoi nuuskaa – vältettyjen verojen määrä puoli miljoonaa

Takavarikoidun nuuskan lisäksi Tulli selvitti esitutkinnan aikana viisi aikaisempaa nuuskan salakuljetuskertaa.

Takavarikoidun nuuskan lisäksi Tulli selvitti esitutkinnan aikana viisi aikaisempaa nuuskan salakuljetuskertaa. (Kuva Tulli)

Laajamittaisen nuuskan salakuljetuksen yhteydessä paljastui törkeä huumausainerikos.

RIKOS Tulli on tutkinut syksystä 2016 alkaen laajaa nuuskan salakuljetusta, jossa epäillään Ruotsista Suomeen tuodun laittomasti yhteensä noin 1 300 kiloa nuuskaa. Lisäksi Tulli takavarikoi esitutkinnan aikana kannabista noin 60 000 euron arvosta.

Tullin takavarikoi esitutkinnan aikana Pohjois-Suomessa kahdella eri kerralla yhteensä yli 650 kiloa nuuskaa. Takavarikoidun nuuskan lisäksi Tulli selvitti esitutkinnan aikana viisi aikaisempaa nuuskan salakuljetuskertaa, joissa nuuskaa oli tuotu Suomeen yhteensä noin 680 kiloa. Laittomasti maahantuotu nuuska oli myyty edelleen etupäässä pääkaupunkiseudulla.

Takavarikoidusta ja laittomasti kulutukseen päätyneestä nuuskasta vältettyjen verojen määrä on yhteensä 520 000 euroa. Tullin esitutkinnan aikana on ollut vangittuna kolme henkilöä, joita epäillään törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta.

Nuuskan käyttö on ollut näkyvän tupakoinnin sijasta erityisesti urheilupiirien suosiossa. Sen puolustajat perustelevat ajamaansa laillistamista sillä, että menetetyt verotulot saataisiin virallisesti valtion tuloksi.

Tulli takavarikoi alkuvuonna 2017 Kemissä yhdeltä nuuskan salakuljetuksesta epäilyltä henkilöltä myös lähes neljä kiloa hasis-tyyppistä kannabista. Tullin esitutkinnassa selvisi, että epäilty oli hankkinut hasis-erän Ruotsista ja hänellä oli tarkoitus kuljettaa myös huumausaine-erä pääkaupunkiseudulle edelleen myytäväksi.

Takavarikoidun hasis-erän katukauppa-arvo olisi ollut noin 60 000 euroa. Tulli on tutkinut tapausta törkeänä huumausainerikoksena, ja vangittuna on yksi henkilö.

Molemmat tapaukset ovat siirtyneet Lapin syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Kommentoi Facebookissa