Turistien taksi satamasta keskustaan kiersi naapurikunnan kautta – ”Yhteistä kieltä ei tuntunut löytyvän”

Poliisin hälytyspartio joutui sovittelemaan turistien taksimatkaa Turussa.

Poliisin hälytyspartio joutui sovittelemaan turistien taksimatkaa Turussa. (Kuvituskuva Anne Anttila)

Taksipalveluita käyttäneet turistit olivat pettyneet saamaansa palveluun.

TAKSI Lounais-Suomen poliisi on viime aikoina suorittanut yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa taksiliikenteen valvontaa. Pääasiassa taksien asiat ovat olleet kunnossa, ja vakavia puutteita on valvonnassa todettu vähän.

Sunnuntaiaamuna taksipalveluita käyttäneet turistit olivat kuitenkin pettyneet saamaansa palveluun. Taksimatka oli alkanut Turun satamasta ja Turun keskustan tuntumassa ollut määränpää oli kirjoitettu paperilla kuljettajalle. Kyyti oli kiertänyt naapurikunnan kautta ja maksanut 80 euroa, päättyen kovaääniseen riitaan ja käsien heilumiseen.

Poliisin hälytyspartio joutui käymään paikan päällä edistämässä sovinnollisuutta. Vaikka yhteistä kieltä ei tuntunut löytyvän turistien tai kuljettajankaan kanssa, päästiin ongelmassa ohjein, neuvoin ja kehotuksin kaikkia tyydyttävään lopputulokseen.

Virkavalta muistuttaa, että poliisissa on arvostettu taksialaa hyvänä yhteistyökumppanina ja luottamuksensa ansainneena toimijana. Taksiliikenteen valvonnalle on kuitenkin tilausta, joten sitä on syytä jatkaa.

Lue myös: Nainen pääsi putkaan soitettuaan 51 aiheetonta puhelua hätäkeskukseen – ”Oli tarkoitus soittaa taksia”

Kommentoi Facebookissa