Turun henkirikoksen uhrit 27-vuotias mies ja 25-vuotias nainen – kaksi muuta henkilöä piiloutui tekijältä asuntoon

Poliisi kertoo, että menehtynyt nainen ja vammoja saanut mies ovat olleet tekijälle entuudestaan tuntemattomia.

Poliisi kertoo, että menehtynyt nainen ja vammoja saanut mies ovat olleet tekijälle entuudestaan tuntemattomia. (Kuva AOP)

Kiinniotettua 27-vuotiasta miestä epäillään kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.

HENKIRIKOS Turun Pernossa sijaitsevassa kerrostalossa käynnistyi lauantaina 3.4.2021 aamuyöllä poliisitehtävä, kun hätäkeskukseen tuli puhelu, jossa kerrottiin, että paikalla oli ammuttu laukauksia. Soittaja kertoi, että myös häntä oli ammuttu.

Poliisin saavuttua paikalle he löysivät miehen ja naisen, joilla oli ampumavammoja. Paikalta löytyi myös 29-vuotias mies, joka oli saanut vakavia vammoja teräaseesta. Nainen sekä mies, joita oli ammuttu, olivat menehtyneet paikan päällä. Puukotuksen uhri vietiin sairaalaan.

Surmansa saanut nainen oli iältään 25-vuotias ja menehtynyt mies 27-vuotias. Tapahtuma-asunnosta löytyi myös 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen, jotka kertoivat olleensa piilossa epäillyltä tekijältä. Heillä ei ollut ulkoisia vammoja.

Poliisipartio kohtasi lähistöltä miehen, jolla oli hallussaan ampuma-ase ja teräase. Mies luopui niistä poliisin käskystä ja hänet otettiin kiinni. Hän ei tehnyt vastarintaa kiinniottotilanteessa.

Poliisi suoritti lauantain aikana tapahtumapaikalla teknistä rikostutkintaa ja kuulusteli rikoksesta epäiltyä sekä silminnäkijöitä. Poliisi kuuli myös sairaalaan toimitettua murhan yrityksen uhria. Poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan epäilty oli ampunut laukauksia asunnossa sisällä, kerrostalon rappukäytävässä sekä talon ulkopuolella.

– Epäilty on kuulusteluissa toiminut yhteystyöhaluisesti rikoksen selvittämiseksi. Olemme saaneet tapahtumien kulusta tarkkojakin tietoja. Epäilty on myös myöntänyt teot pääpiirteittäin, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer.

Alkutietojen perusteella 27-vuotiasta miestä epäiltiin kahdesta murhasta ja yhdestä murhan yrityksestä, mutta rikosnimikkeitä lisättiin lauantaina tutkinnan edetessä. Tapahtuma-aikaan asunnossa oli kaksi henkilöä, joiden katsotaan tilanteessa voineen joutua henkirikoksen kohteeksi. Rikosnimikkeisiin on lisätty näiden kahden henkilön osalta epäilty murhan yritys. Poliisi esittää epäiltyä miestä vangittavaksi todennäköisesti tiistaina.

Paaer kertoo tämänhetkisten tietojen perusteella, että teon varsinaisena kohteena on ollut surmansa saanut mies ja mahdollisesti miehen kanssa samassa asunnossa olleet henkilöt. Menehtynyt nainen ja vammoja saanut mies ovat olleet tekijälle entuudestaan tuntemattomia.

– Poliisin tietojen mukaan he olivat sivullisia, jotka tulivat tapahtumapaikalle. Tutkinnan edetessä näihin asioihin saadaan lisää varmuutta, Paaer sanoo.

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja tai tietoja tapahtuneeseen liittyen. Havainnoista voi ilmoittaa soittamalla oheiseen vihjenumeroon virka-aikaan kello 8-16, tai lähettämällä tekstiviestin, jossa on yhteydenottajan yhteystiedot. Vihjepuhelimen numero on 050 3268089.

Lue myös: Poliisi tutkii kahta murhaa ja yhtä murhayritystä – epäilty otettiin kiinni rappukäytävästä

Kommentoi Facebookissa