Turun keskustassa käytettiin ja myytiin avoimesti huumeita – maalaisisäntä teki traktorillaan piruetin hakiessaan kaljaa

Poliisin kenttävalvontaryhmä otti kiinni viisi keskustan puistoissa ja jokivarressa juhannustaan viettävää asiakasta.

Poliisin kenttävalvontaryhmä otti kiinni viisi keskustan puistoissa ja jokivarressa juhannustaan viettävää asiakasta. (Kuvituskuva Fotolia)

Juhannusyön aikana kirjattiin useita pahoinpitelyitä, mutta ei vakavia henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia.

JUHANNUS Lounais-Suomen poliisin kenttä- ja hälytystoiminnan juhannus sujui lähinnä normaalin vilkkaan kesäviikonlopun tapaan. Juhannusaaton päivävuorossa suoritettiin 180 hälytystehtävää.

Suurempien kaupunkien keskustat hiljenivät aattona. Menoliikenne mökeille oli runsasta, ja sen valvontaan panostettiin. Pahimmat ohittelijat tai kiirehtijät poimittiin poliisin toimesta pois. Liikenne saariston ja mökkiseutujen suuntaan sujui molemmissa maakunnissa yleisesti ottaen hyvin, ilman onnettomuuksia tai suurempia harmeja.

Turun keskustassa suoritettiin huumausainevalvontaa, jonka saldo oli murheellinen. Parin tunnin valvonnassa kenttävalvontaryhmä otti kiinni viisi keskustan puistoissa ja jokivarressa juhannustaan viettävää asiakasta. Takavarikkoon tuli kannabista, amfetamiinia ja psilosybiiniä, joita aika avoimesti käytettiin, myytiin ja ostettiin.

Juttuvinkki: Edessä on poikkeuksellinen juhannus – poliisi toivoo malttia liikenteessä ja keskikesän juhlinnassa

Juhannus näkyi rattijuoppojen määrässä. Promillet ovat olleet korkeita, ja ajosuoritukset poliisin luonnehdinnan mukaan näyttäviä. Kemiönsaarelainen maalaisisäntä suoritti kaljanhakureissullaan traktorillaan jonkinlaisen piruetin ja päätyi kyljelleen. Tapauksesta selvittiin onneksi ilman suurempia vammoja.

Juhannusyön aikana kirjattiin useita rattijuopumuksia ja pahoinpitelyitä – kenttäjohtoraportin mukaan ”loputon määrä”. Yövuoro oli kiireisempi 360 tehtävällään. Positiivista oli, että vakavia henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia ei juhannuksen aikana ole kirjattu. Uimarit ovat pysyneet pinnalla. Poliisin tiedossa Lounais-Suomessa ei ole hukkuneita.

Kesän festivaalien ja juhannustapahtumien peruuntuminen ei näkynyt tehtävämäärässä, joka oli noin 10 prosenttia edellisjuhannusta korkeampi. Tehtävät olivat luonnollisesti siellä, missä ihmisetkin juhannustaan viettivät.

Lue myös: Poliiseja kivitettiin juhannusyönä Hietaniemen rannassa – joukkotappelua rauhoitti 30 partiota

Kommentoi Facebookissa