Turun kynttilämeri viedään yöllä pois – paikalle tulee valaistu puu syksyn ajaksi

Turun Kauppatorilla järjestettiin aamulla kynttilänlaskutilaisuus ja vietettiin hiljainen hetki veitsi-iskun uhrien muistamiseksi.

Turun Kauppatorilla järjestettiin kynttilänlaskutilaisuus ja vietettiin hiljainen hetki veitsi-iskun uhrien muistamiseksi. (Kuva Olli Sulin/ Turun kaupunki)

Ihmisten muistopaikoille jättämät kortit ja kirjeet otetaan talteen Turun museokeskukseen.

TURUN VEITSI-ISKU Turun kaupunki siirtää Kauppatorille syntyneen kynttilöistä ja kukista muodostuneen muistopaikan pois tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 29.–30.8.

Myös muut kaupunkiin puukotusiskun jälkeen tulleet muistokynttilät ja -kukat siivotaan pois. Ihmisten muistopaikoille jättämät kortit ja kirjeet otetaan talteen Turun museokeskukseen.

Muistopaikalle tuodaan syksyn ajaksi ruukkuun istutettu puu Turun puukotusiskun uhrien muistoa ja iskussa loukkaantuneita kunnioittamaan. Puu tuodaan paikalle lähipäivien aikana ja se myös valaistaan.

Puu on Kauppatorilla Yliopistonkadun ja Aurakadun kulmassa säistä riippuen noin joulukauden alkuun saakka. Turun päivänä 17.9. kaupunki järjestää yhteisöllisen tilaisuuden puukotusiskun uhrien muistamiseksi, yhteisöllisyyden vahvistamiseksi ja yhdessä eteenpäin katsomiseksi.

Turun puukotusiskussa 18.8.2017 kuoli kaksi ja loukkaantui kahdeksan ihmistä.

Kommentoi Facebookissa