Tutkimus selvitti maailman ihailluimmat henkilöt – kärkipariskunta löytyy Yhdysvalloista

USA:n entinen presidentti Barack Obama ja hänen puolisonsa Michelle Obama viettivät syksyllä 29. hääpäiväänsä. (Kuva The Office of Barack and Michelle Obama)

Kyselytutkimuksen mukaan Barack ja Michelle Obama ovat maailman ihailluimmat mies ja nainen.

HENKILÖT Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama säilyttää paikkansa maailman ihaillumpana miehenä syrjäytettyään viime vuonna Microsoftin perustajan Bill Gatesin – joka oli pitänyt kärkisijaa vuodesta 2014 alkaen – asemastaan maailman ihailluimpana miehenä.

Michelle Obama pitää puolestaan kolmatta vuotta peräkkäin hallussaan listan kärkisijaa maailman ihailluimpana naisena. Tulos perustuu kansainvälisen tutkimus- ja data-analyysiverkosto YouGovin kyselytutkimukseen.

Kärkikolmikko on molempien sukupuolten listalla pysynyt muuttumattomana, ja Bill Gates jatkaa miesten keskuudessa kakkossijalla perässään Kiinan presidentti Xi Jinping. Humanitäärisestä työstään tunnettu näyttelijä Angelina Jolie on yhä maailman toiseksi ihailluin nainen, ja kolmannelle sijalle sijoittuu Iso-Britannian kuningatar Elisabet II.

Pakistanilainen ihmisoikeustaistelija Malala Yousafzai ja intialainen näyttelijä Priyanka Chopra ovat tämän vuoden nousijoita naisten keskuudessa. He ovat molemmat nousseet listalla yli viisi pykälää asettuen sijoille 9 ja 10, tässä järjestyksessä.

Miesten keskuudessa argentiinalainen jalkapalloilija Lionel Messi on tämän vuoden nousija kivuttuaan sijalta 11 sijalle 7 – se on hänen toistaiseksi korkein sijoituksensa. Ennätyssijastaan ja taannoisesta Ballon D’or -palkinnostaan huolimatta Messi on silti portugalilaisen kilpailijansa, neljättä sijaa pitävän Cristiano Ronaldon jäljessä. Myös Ronaldo ylsi toistaiseksi korkeimmalle sijalleen.

Näyttelijät ja viihdetähdet ovat useammin edustettuna naisten listalla, jolla ihailluimmista naisista 10 on näyttelijöitä, laulajia tai TV-juontajia, joskin eräät heistä, kuten Emma Watson ja Angelina Jolie tunnetaan myös humanitäärisestä työstään. Ihailluimpien miesten lista sitä vastoin koostuu useista poliittisesti, ammatillisesti tai urheilu-urallaan ansioituneista henkilöistä.

Uusia tulokkaita listoilla ovat Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja hänen varapresidenttinsä Kamala Harris, intialainen kriketinpelaaja Sachin Tendulkar, thaimaalainen Blackpink-yhtyeestä tunnettu rap-artisti Lisa ja Uuden Seelannin pääministeri Jacinda Ardern.

Suomalaisten eniten ihailema mies on edelleen presidentti Sauli Niinistö, kun taas Barack Obama pitää toista ja Martti Ahtisaari kolmatta sijaa. Suomalaisten eniten ihailema nainen on Michelle Obama, toisella sijalla on Aira Samulin ja kolmannella Sanna Marin.

Tutkimus perustuu yli 42 000 ihmisen haastatteluihin, jotka tehtiin 38 eri markkina-alueelta. Tutkimus toteutettiin maissa, jotka kattavat yhteensä yli 70 prosenttia maailman väestöstä. Tiettyjen maiden osalta Internetin käytön rajallinen levinneisyys tarkoittaa, että tulokset edustavat vain internetiä käyttävän väestön osan näkemyksiä.

Lue myös: Niinistö keskusteli Yhdysvaltain presidentti Bidenin kanssa – pääaiheena Ukrainan huolestuttava tilanne

Kommentoi Facebookissa