Työttömällä mahdollisuus opiskella työttömyysetuutta menettämättä – töihin oltava silti valmis

Edellytyksenä työttömyysturvalla opiskelulle olisi, että opinnot antavat ammatillisia valmiuksia tai tukevat yritystoimintaa.

Edellytyksenä työttömyysturvalla opiskelulle olisi, että opinnot antavat ammatillisia valmiuksia tai tukevat yritystoimintaa. (Kuva Fotolia)

Opintojen kesto voisi olla enintään kuusi kuukautta ja ne osoittaisivat aktiivimallissa edellytettyä aktiivisuutta.

TYÖTTÖMYYS Hallitus on antanut eilen eduskunnalle esityksen työttömyysturvalain muuttamisesta siten, että työnhakijalla olisi oikeus opiskella työttömyysetuutta menettämättä, jos hän on täyttänyt 25 vuotta ja opinnot kestävät enintään kuusi kuukautta.

Opinnot osoittaisivat niin sanotussa aktiivimallissa edellytettyä aktiivisuutta.

– Muutos tukee työttömän mahdollisuuksia parantaa opiskelemalla työllistymisen ja yritystoiminnan aloittamisen edellytyksiä. Samalla varmistetaan, että aktiivimalli kannustaa opiskelemaan eikä aiheuta opiskeleville työttömille taloudellisia seuraamuksia, työministeri Jari Lindström toteaa.

Edellytyksenä työttömyysturvalla opiskelulle olisi, että opinnot antavat ammatillisia valmiuksia tai tukevat yritystoimintaa.

Työttömällä säilyisi opintojen aikana työttömyysetuuden saamisen edellytyksenä velvollisuus hakea ja olla valmis vastaanottamaan kokoaikatyötä sekä osallistua työllistymistä edistäviin palveluihin niitä hänelle tarjottaessa. Opiskelu ei myöskään olisi pätevä syy kieltäytyä tarjotusta työstä tai palvelusta.

Muutokset ovat osa hallituksen työllisyyspakettia, lain on tarkoitus tulla voimaan 1.8.2018.

Kommentoi Facebookissa