Tyttärelle syyte isän murhasta – pahoitteli kirjeessä tapahtunutta isälleen

Kaksikymppinen tyttö antoi isälleen 12 unitablettia ja löi häntä vasaralla päähän. Tyttöä syytetään murhasta.

Kaksikymppinen tyttö antoi isälleen 12 unitablettia ja löi häntä vasaralla päähän. Tyttöä syytetään murhasta. (Kuva Päivän Lehti)

Järjettömän tapahtuman syynä oli vain se, että nuoripari halusi muuttaa pois asunnosta.

RIKOS Tampereen käräjäoikeudessa tuli tänään kouriintuntuvasti esille, kuinka etääntyneitä normaalista elämästä nuoret aikuiset saattavat tänä päivänä olla. Tamperelaista 20-vuotiasta miestä ja hänen samanikäistä tyttöystäväänsä syytetään 46-vuotiaan miehen murhasta. Uhri oli tytön isä.

Murhasta syytetty nuoripari asui uhriksi joutuneen miehen kotona Tampereen Ruotulassa, jossa henkirikos tapahtui viime kesän lopulla 22. elokuuta. Pariskunta oli aikeissa muuttaa pois.  Syyttäjän mukaan pariskunnan ja isän välit eivät olleet parhaat mahdolliset.

Nuoripari oli päätynyt siihen käsitykseen, että isä aikoo häiritä muuttopuuhia. Miehen rauhoittamiseksi he kehittivät kavalan suunnitelman. Tyttö antoi isälleen 12 unitablettia. Kun isä oli nukahtanut, pariskunta neuvotteli pitkään siitä, miten isä saataisiin pysymään tajuttomana vielä pitempään.

Ensin isää ajateltiin lyödä pullolla päähän. Pullo todettiin kuitenkin liian köykäiseksi astaloksi.

– Lyömäaseeksi valikoitui vasara, sanoo jutun syyttäjä Antti Virtanen.

Sen jälkeen neuvoteltiin pitkään siitä, kumpi käyttää vasaraa. Päädyttiin siihen, että tytär iskee isää vasaralla päähän. Hän on heikompivoimaisempi, eikä siten aiheuta isompaa vahinkoa, oli perustelu.

Isä ei mennyt tainnoksiin vaan päinvastoin, hän heräsi unesta ja alkoi huutaa apua. Tyttären poikaystävä kaivoi taskustaan kääntöveitsen ja löi miestä ainakin 80 kertaa. Puukoniskut osuivat muun muassa sydämeen, molempiin keuhkoihin, maksaan ja munuaisiin. Seurauksena oli kuolema.

Uhrin tytär kertoi, että hänen tarkoituksenaan ei ollut se, että isä kuolee. Tarkoituksena oli, että isä pysyy hiljaa sen aikaa kun pariskunta kerää tavaransa ja muuttaa pois. Tytär kirjoitti vielä isälleen kirjeen, jossa hän pahoitteli tapahtunutta. Kirje päättyi toivomukseen.

“Nähdään pian.”

Tytön puolustuksen mukaan kirje osoittaa, että tytöllä ei ollut aikomusta ottaa isäänsä hengiltä.

Väkivallanteon jälkeen pariskunta poistui paikalta autolla. Tyttö oli ratissa, ja sivulliset kiinnittivät huomiota holtittomasti liikkuvaan autoon. Siitä ilmoitettiin poliisille. Poliisi pysäytti auton, ja partio havaitsi verijälkiä autossa olleissa tavaroissa. Pariskunnan pakomatka päättyi siihen.

Oikeudenkäynnissä pariskunta oli eristetty sermillä toisistaan. He eivät ilmeisesti halunneet kohdata silmästä silmään. Tytön osalta oikeus antaa tuomion ensi viikolla, puukottamisen myöntänyt mies määrättiin mielentilatutkimukseen.

Kommentoi Facebookissa