Tyttöleijonat kaatoivat Venäjän MM-pronssiottelussa – ”Ennen peliä jännitti aika paljonkin”

Tyttöleijonien MM-kapteenisto mitalitunnelmissa, vasemmalta Viivi Vainikka, Nelli Laitinen ja Emilia Vesa.

Tyttöleijonien MM-kapteenisto mitalitunnelmissa, vasemmalta Viivi Vainikka, Nelli Laitinen ja Emilia Vesa. (Kuva Tuula Puputti/ Leijonat.fi)

Pronssi on Suomen kautta aikojen toinen mitali alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa.

JÄÄKIEKKO Suomi kukisti Venäjän maalein 3–0 Japanin Obihirossa sunnuntaiaamuna pelatussa alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-pronssiottelussa.

Suomen maaleista vastasivat Viivi Vainikka, Elli Suoranta ja Julia Liikala. Avauserä oli maaliton, Vainikan ja Suorannan osumat syntyivät toisen erän alussa 33 sekunnin välein. Liikala viimeisteli voittonumerot tyhjään maaliin.

Hyökkääjä Viivi Vainikka myönsi, että MM-pronssiottelu Venäjää vastaan jännitti.

– Ennen peliä jännitti aika paljonkin, mutta kun eka vaihto oli saatu pois alta, tuli rennompi fiilis, Vainikka kertoi pronssimitali kaulassaan.

Suomen maalilla Erica Jaskari varmisti voiton nollapelillään ja varsinkin päätöserän huipputorjunnoillaan Suomen joukkueen jäähyillessä.

Tyttöleijonien MM-pronssi on Suomen kautta aikojen toinen mitali alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa. Tyttöjen maailmanmestaruudesta on pelattu vuodesta 2008. Ensimmäisen mitalinsa Suomi voitti vuoden 2011 MM-kisoissa. Sekin oli väriltään pronssinen.

MM-loppuottelussa kohtaavat Kanada ja Suomen välierässä voittanut USA:n.

  • Lähde Suomen Jääkiekkoliitto

Katso: Tyttöjen MM-pronssiottelun tallenne Yle Areenassa

Kommentoi Facebookissa