Ugandan murhamysteeri: Kokaiinia, tuholaismyrkkyä – sekä tunnistamatonta ruskeaa ainetta

Kampalalaisesta Pearl of Africa -luksushotellista löydettiin perättäisinä päivinä kuolleina sekä ruotsalainen että suomalainen mieshenkilö.

Kampalalaisesta Pearl of Africa -luksushotellista löydettiin perättäisinä päivinä kuolleina sekä ruotsalainen että suomalainen mieshenkilö. (Kuva Sovereign Hotels)

Poliisiviranomaiset kertoivat tiedotustilaisuudessa suomalaismiehestä löydetyistä ainejäämistä.

MURHATUTKIMUS Suomessa median otsikoita on viime aikoina hallinnut Ugandassa tapahtunut murhamysteeri. Paljon julkisuutta saaneessa tapauksessa suomalainen 41-vuotias turvallisuusalalta tuttu liikemies löydettiin kampalalaisesta viiden tähden luksustason Pearl of Africa -hotellista kuolleena.

Suomalaismies oli matkustanut Ugandaan pyrkiessään kirjallisen luvan turvin markkinoimaan Patrian aseteollisuuden tuotteita, mukanaan hänellä oli suhteita luomassa sekä ovia avaamassa ex-liikenneministeri Suvi Lindén. Päivän Lehti kirjoitti asiasta tässä.

Keskusrikospoliisi Suomessa on vastaanottanut oikeusapupyynnön suomalaismiehen kuolemansyyntutkintaan liittyen. Miehen ruumis on jo toimitettu Suomeen. Poliisiviranomaiset ovat nyt Ugandassa paljastaneet, mitä aineita oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa on löydetty.

Ugandan televisiossa näytetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että miehen elimistöstä on löytynyt jäämiä sekä kokaiinista että tuholaismyrkystä. Lisäksi tunnistamatonta ruskeaa ainetta oli ollut miehen suussa.

Ainejäämiä oli löydetty eri puolilta miehen elimistöä, muun muassa maksasta, munuaisista ja virtsasta. Asiaa tutkitaan murhana ja pidätettyinä ovat suomalaista liikemiestä vastaan lentokentälle tullut nainen, autonkuljettaja sekä toinen nainen. Päivää aikaisemmin oli samasta hotellista löydetty kuolleena ruotsalainen mies, mutta vielä ei tiedetä liittyvätkö tapaukset toisiinsa.

Ugandan poliisin tiedotustilaisuudesta kertoi ensimmäisenä Yle. Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä on ilmoittanut, että Patria julkistaa huomenna tarkan selvityksen tapaukseen liittyvistä asioista omalta osaltaan.

Kommentoi Facebookissa