Ukraina masensi Huuhkajat täydellä Olympiastadionilla

Suomi ja Ukraina MM-karsintaottelussa Olympiastadionilla (Kuva AOP)

Suomi ja Ukraina MM-karsintaottelussa Olympiastadionilla. (Kuva AOP)

Ukraina voitti Suomen jalkapallon MM-karsintaottelussa maalein 2-1.

JALKAPALLO Huuhkajien haaveet pääsystä jalkapallon 2022 MM-kisoihin kokivat pahan takaiskun. Ukraina voitti Suomen jalkapallon MM-karsintaottelussa Helsingissä loppuunmyydyllä Olympiastadionilla maalein 2-1.

Suomi hävisi ottelun ensimmäisen puoliajan huonoon puolustuspeliin. Ukrainan yksilötaito näytti vahvuutensa, kun tilaa annettiin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vauhdikas. Suomi piti palloa enemmän, mutta laukaukset Ukraina voitti peräti 9-3.

Suomella oli heti alussa loistava maalipaikka. Heti perään tulikin sitten kylmä suihku. Andriy Jarmolenko pamautti oikealla jalallaan pallon verukon perukoille 20 metristä.

Suomi jätti taitavalle Jarmolenkolle aivan liikaa tilaa. Hän ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Suomen tasoitus nähtiin 28. minuutilla. Teemu Pukki viimeisteli kulmapotkun jälkitilanteesta.

Suomi sai nauttia tasatilanteesta vain kuuden minuutin ajan. Roman Jaremtshuk maalasi 34. minuutilla Ukrainan johtoon oltuaan maalin edessä vapaana. Suomen puolustaja Joona Toivio oli tilanteessa aivan väärässä paikassa.

Toinen puoliaika oli huomattavasti rikkonaisempi. Ukraina oli saanut puolustuspelinsä parempaan kuosiin, eikä Suomi tahtonut saada vaarallisia paikkoja. Paulus Arajuuri pääsi vapaapotkutilanteesta avopaikkaan, mutta ei osunut kunnolla palloon.

Lopussa Suomi painoi kunnolla päälle, mutta vaarallisia paikkoja ei nähty. Ukraina ansaitsi voittonsa ja otti todella tärkeät pisteet jatkokarsintapaikkaa ajatellen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajilla lauantaina todella tärkeä MM-karsintapeli – tasapelikin olisi loistosuoritus

Kommentoi Facebookissa