Vuonna 2004 syntynyt pelaaja häikäisee SM-liigassa

JYP juhlii maalia (Kuva AOP)

JYP juhlii maalia. (Kuva AOP)

JYPin 17-vuotias Joakim Kemell on SM-liigan syksyn sensaatio. Hän ratkaisi lauantaina ottelun KalPaa vastaan ja nousi koko sarjan pistepörssin kärkeen.

JÄÄKIEKKO Lauantaina pelattu SM-liigakauden ensimmäinen Järvi-Suomen derby päättyi JYPin 5-4-jatkoaikavoittoon KalPasta. Ottelun käsikirjoitus oli suorastaan käsittämätön.

KalPa nimittäin johti ottelua jo 4-1-lukemin ajassa 53.36, mutta onnistui vielä ottelun häviämään. JYPin kiri alkoi myöhään, mutta oli sitten sitäkin tymäkämpi: JYP teki maalit ajassa 58.58, 59.17 ja 59.45 ja nosti pelin jatkoajalle, mistä se kaivoi myös voiton.

Vuonna 2004 syntynyt 17-vuotias Joakim Kemell oli jälleen JYPin suuri sankari. Hän teki JYPin 4-4-tasoituksen ja voittomaalin jatkoajalla ja syötti myös yhden osuman.

Kemell on iskenyt tällä kaudella jo uskomattomat yhdeksän maalia ja on nostanut tuntuvasti osakkeitaan ensi kesän NHL:n varaustilaisuutta silmällä pitäen. Kemell johtaa SM-liigan pistepörssiä.

JYP on kovassa iskussa voitettuaan jo neljä ottelua putkeen ja on nyt kuudentena. KalPa on puolestaan hävinnyt nyt kaksi ottelua putkeen ja löytyy vasta sarjataulukon sijalta 12.

HIFK lähti kauteen yhtenä mestarisuosikeista, mutta helsinkiläisten kausi on alkanut heikosti. Lauantaina HIFK hävisi toisen kerran putkeen, kun HPK oli parempi Hämeenlinnassa maalein 5-2.

– Kyllä tässä vähän nöyräksi vetää. Tänään ei kyllä päästy parhaimpaamme, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen myönsi.

HIFK:n pelissä sakkaa tällä hetkellä moni asia, eikä vain yksi.

– Kiekollinen peli, moni muu asia. Meidän piti lyödä tänään ihan parasta pöytään, mutta sitä ei pystytty tekemään. Ajoittain pystyttiin vähän parantamaan, mutta ei ihan oikeasti. Onnittelut Kerholle siitä, Peltonen sanoi.

Tappara murskasi Mikkelin Jukurit 8-2. Jukureilla ei ollut mitään jakoa.

– Eka erä pysyttiin vielä kyydissä mukana. Hyvä peliin lähtö ja pelattiin ihan mallikkaasti se ensimmäinen, mutta kyllä sen jälkeen toisessa erässä Tappara näytti sitä kamppailupelaamisen mallia meidän nuorisolle aika karulla tapaa. Ajoittain oli ihan isät vastaan pojat-peliä. Olisko kolme tai neljä maalia siitä maalin edestä tehty. Kyllä me tiedämme ihan tarkalleen, mitä ensi viikolla pitää harjoituksissa tehdä, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen sanoi.

Oulussa riitti juhlahumua lauantaina, kun Kärpät jäädytti puolustaja Ilkka Mikkolan pelinumeron kuusi. Tunteikas alku ja tunteikas loppu, sillä Kärpät juhlisti Mikkolaa 2-1-jatkoaikavoitolla kärkiryhmä Turun Palloseurasta.

Voittomaalin iski jatkoajalla Ville Koivunen ajassa 63.59. Syötön osumaan antoi Juhamatti Aaltonen.

Tappiostaan huolimatta TPS jatkaa sarjan kärjessä. Kärpät on nyt kolmantena.

Kouvolassa KooKoo palasi yhden tappion jälkeen voittojen tielle, kun se kaatoi Porin Ässät 2-1. KooKoo on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden ja on viidentenä sarjassa. Ässät sijalla 11.

Vaasan Sportin erinomainen kausi sai jatkoa hallitsevan Suomen mestarin Lukon vieraana. Sport on voittanut jo neljä ottelua putkeen ja jatkaa toisena sarjassa vain pisteen päässä TPS:stä. Lukko on hävinnyt edellisestä viidestä kolme ja on seitsemäntenä.

SaiPa otti Ilveksestä 3-2-vierasvoiton jatkoajalla ja pilasi Ilveksen 90-vuotisjuhlat. Ilves johti ottelua jo 2-0 osumilla, mutta suli pahasti.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Kärpät pehmitti HIFK:n Helsingissä – ”Aikamoisen taistelun kauttahan tuo tuli”

Kommentoi Facebookissa