Kärpät pehmitti HIFK:n Helsingissä – ”Aikamoisen taistelun kauttahan tuo tuli”

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki. (Kuva AOP)

Kärpät jätti HIFK:n Helsingissä maaleitta voitettuaan 2-0. Katsojia oli yli 7000.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin perjantaina kauden ensimmäinen etelän ja pohjoisen välinen mittelö, kun HIFK isännöi Oulun Kärppiä. Pohjoinen oli tällä kertaa terävämpi ja taisteli täyden pistepotin matkaan lukemin 2-0.

HIFK aloitti ottelun vahvasti, mistä kertoi sekin, että Kärpät sai vain yhden tekopaikan avauserässä.

– Joo, aikamoisen taistelun kauttahan tuo tuli. Varsinkin ensimmäisessä erässä olimme aika paljon omissa, mutta kärsivällisesti puolustettiin. Yksi paikka oikeastaan vain saatiin ja siitä iskettiin. Toiseen erään peli parani ja päästiin omaan kiekolliseen pelaamiseen kiinni ja saatiin luotua hyökkäyspeliä. Kolmas erä oli aika tasainen ja tietysti tuo lopun av-tappo oli aika iso ja kertoo aika paljon joukkueen luonteesta, Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola sanoi.

Mikä teki Kärpistä voittajan?

– Kyllähän se varmasti oli tuo (Stanislav) Galimovin huippupeli, joka oli kirsikkana kakun päällä, Mikkola kiitteli maalivahtiaan.

HIFK suuren osan pelistä niskan päällä, mutta päätöserässä Kärpätkin sai omat hetkensä.

– Joo, aika tasainen erä se oli. Me olimme sitten aika vahvoja niissä meidän omissa hetkissä siinä. Kyllä nämä ovat aika paljon sellaisia momemtum-pelejä. Kumpikin joukkue pyrkii pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ja se kumpi niitä pystyy pidempään tekemään aiheuttaa toiselle vaikeuksia, Mikkola näki.

Kauden ensimmäinen etelän ja pohjoisen vääntö houkutteli Helsinkiin lähes täyden tuvan, yli 7000 katsojaa.

– Kyllähän Kärpillä ja IFK:lla on aina ollut hyvät kahinat. Pohjoinen vastaan etelä ja noin paljon ihmisiä katsomossa. Ei mekään olla noin ison yleisön edessä pitkään aikaan pelattu. Varmasti se toi joka jätkälle vähän ekstratunnetta puseroon, Mikkola kertoi.

Kotijoukkueista perjantain viidessä pelissä vei voiton vain Pelicans, joka kukisti KooKoon Teemu Erosen ja Otto Kivenmäen maaleilla 2-0. Ottelu keskeytyi dramaattisesti toisessa erässä, kun KooKoon Saku Vesterisen ranne aukesi vastustajan luistimen vuoksi. Vesterinen selvisi kuitenkin ilman pahempia vammoja.

Lappeenrannassa Ässät voitti SaiPan maalein 4-3 Ässien Teemu Lepauksen tehtyä kaksi maalia. Ottelu päättyi melkoiseen kaaokseen. Kun päätössummeri soi, kävivät useat pelaajat toistensa kimppuun Ässien maalin läheisyydessä. Tuomaristo ei kuitenkaan jakanut isoja rangaistuksia.

Kuopiossa KalPa taipui sarjakärki TPS:lle maalein 0-1. Hallitseva mestari Lukko voitti Tampereella Tapparan 2-1 ja jatkaa sarjassa kuudentena.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Kolme pelaajaa nimettiin jo Leijonien olympiajoukkueeseen

Kommentoi Facebookissa