Ulkomaalaiset miehet liimailivat viivakoodeja tölkkeihin jätesäkeittäin – pullopanttipetos paljastui

Pantittomiin tölkkeihin oli liimattu pantillisen tuotteen viivakoodi.

Pantittomiin tölkkeihin oli liimattu pantillisen tuotteen viivakoodi. (Kuvituskuva AOP)

Miesten pakettiautossa oli huomattava määrä tyhjiä pantittomia tölkkejä jätesäkeissä.

PETOS Pullopanttien kanssa petostelleet henkilöt jäivät kiinni Salossa. Poliisi sai hätäkeskuksen kautta perjantaina noin kello 16.00 aikaan tehtävän, jonka mukaan Salon keskustan tuntumassa olevaan elintarvikeliikkeeseen on palautettu huomattava määrä pantittomia tölkkejä, joihin on liimattu pantillisen tuotteen viivakoodi.

Tekijät olivat jo ehtineet poistua paikalta valkoisella ulkomaan rekisterissä olevalla pakettiautolla. Poliisipartio tavoitti tuntomerkkeihin sopivan pakettiauton 110-tien ja Halikontien risteyksen tuntumassa. Pakettiautossa oli huomattava määrä tyhjiä tölkkejä jätesäkeissä sekä huomattava määrä tyhjiä jätesäkkejä. Osaan tölkeistä oli jo liimattu pantillisen tölkin viivakoodi.

Poliisi otti kiinni kaikki kolme autossa ollutta ulkomaalaista miestä. Poliisin kuljettaessa miehiä ilmoitettiin hätäkeskukseen, että myös Salon Halikossa on elintarvikeliikkeeseen palautettu pantittomia tölkkejä pantillisena. Lisäksi yhdellä kiinniotetuista oli voimassa oleva etsintäkuulutus samanlaisen teon johdosta.

Poliisille selvisi poliisiasemalla, että yksi kiinniotetuista on alle 18-vuotias ja poliisi luovutti hänet sosiaaliviranomaisten huostaan. Poliisi epäilee kolmikkoa petoksesta.

Lue myös: Muoviset kertakäyttöastiat halutaan kieltää kokonaan – suuri syy merten roskaantumiseen

Kommentoi Facebookissa