Ulkomaalaiskolmikko tehtaili lukuisia asuntomurtoja – poliisi nappasi koplan kiinni

Poliisi on selvittänyt laajan asuntomurtosarjan. (Kuvituskuva Fotolia)

Epäiltyjen hallusta löytyi suuri määrä anastetuksi epäiltyä omaisuutta, lähinnä koruja ja kelloja.

ASUNTOMURROT Oulun poliisilaitos on saanut valmiiksi laajan asuntoihin kohdistuneen murtosarjan tutkinnan. Esitutkinnan mukaan kolme ulkomaalaista henkilöä murtautui lukuisiin asuntoihin ympäri Suomea.

Tammikuun aikana eri puolilla Suomea poliisille ilmoitettiin 22 murtautumalla tehtyä varkautta. Varkaudet olivat kohdistuneet pääsääntöisesti vapaa-ajanasuntoihin, mutta myös asuinkäytössä olleihin asuntoihin oli murtauduttu.

Poliisi epäilee rikossarjasta kolmea Romanian kansalaista. Poliisi otti heidät kiinni tammikuussa Lahdessa ja löysi heidän hallustaan suuren määrän anastetuksi epäiltyä omaisuutta, lähinnä koruja ja kelloja. Esitutkinta keskitettiin Oulun poliisilaitokselle.

Esitutkinnan perusteella epäillyt tulivat Suomeen tammikuun puolessavälissä Tornion kautta. He murtautuivat aluksi lukuisiin asuinkiinteistöihin ja vapaa-ajanasuntoihin Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Sen jälkeen he jatkoivat rikosten tekemistä Kuopiossa ja Rautavaaralla. Esitutkinnan aikana poliisi pystyi yhdistämään kaksi epäiltyä myös kahteen törkeään varkauteen, jotka tapahtuivat viime syksynä Lempäälässä ja Lopella.

Esitutkinnassa epäillyt ovat osin myöntäneet tutkinnassa olevat rikokset. Tekoja on tutkittu varkauksina, törkeinä varkauksina tai varkauden yrityksinä. Epäillyt vangittiin Oulun käräjäoikeuden päätöksellä tammikuun lopussa, ja he ovat edelleen tutkintavankeudessa.

Lue myös: Asuntomurtosarjoissa tehtiin lisää vangitsemisia – samaan aikaan toimikin kaksi erillistä ryhmää

Kommentoi Facebookissa