Ulkomaalaistaustainen mies varasteli vitamiineja eri puolilta Suomea – arvo lähes 7000 euroa

Terninaalista takavarikoitiin yhteensä 2 224 purkkia vitamiineja ja lisäravinteita.

Terninaalista takavarikoitiin yhteensä 2 224 purkkia vitamiineja ja lisäravinteita. (Kuvituskuva Fotolia)

Mies esiintyi kiinniottohetkellä väärällä henkilöllisyydellä ja hänellä oli hallussaan anastettu passi.

VARKAUDET Ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään anastaneen järjestelmällisesti pääosin vitamiineja sekä muita luontaistuotteita elintarvikekaupoista eri puolilta maata kahden erillisen Suomessa oleskelunsa aikana vuonna 2020 sekä keväällä 2021. Oulun poliisilaitos on suorittanut asian esitutkinnan ja asia siirtyy nyt syyttäjälle syyteharkintaan. Rikoksesta epäilty on tutkintavankina.

Oulun poliisi sai 20.5.2021 tehtävän Haukiputaalle kauppaliikkeeseen. Ilmoituksen mukaan mies on anastanut tuotteita kaupasta. Turvallisuustarkastuksessa miehen vaatteiden sisältä löytyi noin 700 euron arvosta lisäravinteita ja vitamiineja. Mies esiintyi kiinniottohetkellä väärällä henkilöllisyydellä ja hänellä oli hallussaan muualta Euroopasta anastetuksi ilmoitettu passi. Epäillyn oikea henkilöllisyys selvisi myöhemmin itsensä kertomana sekä kansainvälisten kyselyjen avulla.

Rikoksesta epäillyn puhelimeen tehdyn laite-etsinnän perusteella pystyttiin selvittämään rikoksesta epäillyn liikkumista Suomessa. Epäillyn puhelimesta löytyi runsaasti kuvia anastetuksi epäillyistä vitamiineista sekä muistiinpanoja, joihin oli listattu erilaisia vitamiinituotteita. Lisäksi puhelimessa oli valokuvia pahvilaatikoista, jotka on mahdollisesti kuvattu jossain terminaalissa.

Poliisin esitutkinnassa selvisi kyseisen terminaalin sijaitsevan Lappeenrannassa. Terninaalista takavarikoitiin yhteensä 2 224 purkkia vitamiineja ja lisäravinteita. Tämä määrä vastasi 19 laatikkoa edelleen lähetettäväksi tarkoitettuja anastettuja tuotteita. Poliisi epäilee esitutkinnan perusteella, että samasta hallista on lähetetty kyseisiin anastusrikoksiin liittyen eteenpäin vastaavia lähetyksiä jo ennen tätä ajankohtaa.

Poliisi epäilee miestä yhtyeensä 16 eri varkaudesta 12 eri paikkakunnalta ympäri Suomea. Anastusrikoksista on kirjattu rikosilmoitus Haukiputaan lisäksi Vetelissä, Kalajoella, Kuhmossa, Mäntyharjulla, Haapavedellä, Joensuussa, Oulaisissa, Mäntässä, Rääkkylässä ja Nurmeksessa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että mies on vuokrannut kahteen eri ajankohtaan Etelä-Suomesta ajoneuvon, jolla on liikkunut ympäri Suomea. Varkausrikoksien lisäksi esitutkinnassa on tutkittu epäillyn kohdalla rikoksia nimikkeillä väärän henkilötiedon antaminen, ulkomaalaisrikkomus, väärennysaineiston hallussapito ja luvaton käyttö. Poliisin tietoon tulleissa teoissa anastetun omaisuuden arvo on yhteensä 6974,12 euroa, sisältäen 14 prosentin arvonlisäveron.

Lue myös: Parikymppinen mies yritti viedä rappukäytävässä käsilaukun – rollaattorilla liikkunut iäkäs nainen kaatui ryöstön yrityksessä

Kommentoi Facebookissa