Ulkomainen kopla tehtaili asuntomurtoja – kohteena kiinalaistaustaisten ravintoloitsijoiden kodit

Pääkaupunkiseudulla paljastui taustaltaan erikoinen asuntomurtosarja.

Pääkaupunkiseudulla paljastui taustaltaan erikoinen asuntomurtosarja. (Kuva Fotolia)

Asuntomurroista epäiltyjä eteläamerikkalaisia miehiä on vangittu Espoossa.

ASUNTOMURROT Espoossa ja Helsingissä tapahtui kesä- ja heinäkuussa kolme kerrostaloasuntoihin kohdistunutta asuntomurtoa. Rikosten yhtenevänä piirteenä oli niiden kohdistuminen kiinalaistaustaisten henkilöiden koteihin.

Näin tarkkoja rikosten kohteita voidaan pitää poikkeuksellisena, joskaan ei ainutlaatuisina, koska poliisilla oli vuonna 2014 tutkinnassa yli 10 rikoksen käsittävä kiinalaisiin kohdistunut asuntomurtojen sarja. Rikosten tekijäksi ilmeni kolumbialaismies.

Miesten vuokraamaan asuntoon suoritettiin kiinnioton jälkeen kotietsintä.
Miesten vuokraamaan asuntoon suoritettiin kiinnioton jälkeen kotietsintä. (Kuva Poliisi)

Poliisi pysäytti 6.9.2018 Espoon Tuomarilassa kolmen ulkomaalaismiehen kuljettaman auton. Heidän hallustaan löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta, huomattava määrä käteistä rahaa, lounasseteleitä sekä kassakaappi, joka on esitutkinnassa ilmennyt anastetun Espoon keskuksesta. Miesten vuokraamaan asuntoon Vantaan Korsossa suoritettiin kiinnioton jälkeen kotietsintä, josta löytyi muun muassa lisää anastetuksi epäiltyjä lounasseteleitä.

Espoon käräjäoikeus vangitsi miehet poliisin vangitsemisvaatimuksen pohjautuen. Kaksi miehistä on Kolumbiasta, yksi on Perun kansalainen. Miesten hallusta on löytynyt myös eri nimillä olevia passeja. Heidän liikkumisiaan ja toimintaansa selvitetään Suomen lisäksi myös Euroopassa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että miehet ovat suorittaneet kiinalaisten ravintoloiden yrittäjiä ja työntekijöitä kohtaan havainnointia ilmeisessä tiedonhankintatarkoituksessa.

Asian esitutkintavastuu on Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella. Rikossarjan selvittelyyn on tähän mennessä osallistunut myös Helsingin poliisilaitos ja Kaakkois-Suomen poliisilaitos.

Lue myös: Ulkomaalainen asuntomurtokopla vangittiin – kohteena kerrostalojen ylimpien kerrosten huoneistot

Kommentoi Facebookissa