Ulkoministeriö vahvistaa – neljä suomalaista kuoli lentoturmassa Zimbabwessa

Suomalaisten käyttämä onnettomuuskone oli malliltaan Cessna S206.

Suomalaisten käyttämä onnettomuuskone oli malliltaan Cessna S206. (Kuvituskuva AOP)

Paikallisen poliisin mukaan uhrit olivat hieman yli 50-vuotiaita miehiä.

ONNETTOMUUS Perjantaina aamulla Afrikassa Zimbabwessa tapahtui lento-onnettomuus, jossa sai surmansa koneen lentäjä sekä neljä matkustajaa.

Matkustajien henkilöllisyydestä liikkui pitkään ristiriitaista tietoa. Nyt ulkoministeriö vahvistaa uhrien kansalaisuuden sosiaalisen median tilillään:

”UM on saanut Zimbabwen viranomaisilta vahvistuksen, että neljä suomalaista on menehtynyt pienkoneonnettomuudessa Masvingossa. Yksityisyyden suojan vuoksi UM ei kommentoi uhreja koskevia yksityiskohtia.”

Lentoturmassa kuolleet uhrit olivat matkalla Victorian putouksille.
Lentoturmassa kuolleet uhrit olivat matkalla Victorian putouksille. (Kuva AOP)

Zimbabwen poliisin mukaan uhrit olivat hieman yli 50-vuotiaita miehiä. Suomalaiset olivat nousseet Cessna S206 -koneeseen Chiredzin kaupunkia lähellä sijaitsevalta Buffalo Rangen lentokentältä. Onnettomuus tapahtui Chamanjenjeressä Masvingon provinssissa, kun kone oli ollut matkalla Victorian putouksille.

Suomalaisten otaksutaan olleen metsästysmatkalla, ja Victorian putousten jälkeen miesten oli tarkoitus lähteä kotimatkalle. Silminnäkijät ovat kertoneet kuulleensa vuorilta jonkinlaisen räjähdyksen, jonka jälkeen kone putosi.

Onnettomuustutkintakeskus valmistautuu tukemaan onnettomuustutkintaa osallisvaltiona Suomessa.

Lue myös: Vesitaso joutui tekemään pakkolaskun Lapissa – turmapaikka on erämaassa

Kommentoi Facebookissa