Upea voitto jälleen – Suomen naiset erittäin lähellä jalkapallon EM-kisoja!

Suomi taistelee tiukasti paikasta 2022 pelattavaan jalkapallon naisten EM-turnaukseen

Suomi taistelee tiukasti paikasta 2022 pelattavaan jalkapallon naisten EM-turnaukseen. (Kuva AOP)

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue voitti Skotlannin EM-karsintaottelussa dramaattisella maalilla 1-0 ja nousi erittäin lähelle paikkaa 2022 EM-lopputurnaukseen.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit voitti tiistaina Edinburghissa pelatussa EM-karsintaottelussa Skotlannin 1-0. Voitto vei Suomen hyvin lähelle paikkaa 2022 Englannissa pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

Ottelun ratkaisusta ei draamaa puuttunut. Tilanne oli 0-0, kun pelattiin toisen jakson lisäajan viimeistä minuuttia.

Juuri vaihdosta kentälle tullut Amanda Rantanen pääsi läpiajoon. Skotlannin maalivahti Lee Alexander torjui Rantasen laukauksen päin Rantasta, jonka päästä pallo ohjautui maaliin.

Rantanen pelasi uransa ensimmäisen A-maaottelunsa. Hän teki ensimmäisen A-maaottelumaalinsa kolmannella kosketuksellaan palloon.

Skotlanti oli EM-kisapaikkansa kannalta pakkovoiton edessä. Odotetusti se piti enemmän palloa, mutta Suomen erinomainen puolustuspeli piti otteluemännät poissa vaarallisilta paikoilta. Tinja-Riikka Korpela oli Suomen maalilla jälleen itse varmuus, vaikka kerran kulmapotkutilanteessa pallosta ohi nyrkkeilikin.

Suomi ei ennen Rantasen maalia hyökkäyspelissään vakuuttanut. Vaarallisia tilanteita Suomi loi, mutta ratkaisevat syötöt olivat liian hätäisiä.

Lopussa Suomi keskittyikin puolustamiseen, koska tasapelikin olisi ollut erinomainen tulos. Rantasen maali oli hienon taistelun jälkeen mahtavaa bonusta.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Voitollaan Suomi nousi karsintalohkon kärkeen ohi Portugalin. Suomi ja Portugali kohtaavat helmikuussa ja sen ottelun voittaja nappaa lohkovoiton sekä suoran paikan EM-kisoihin.

Mutta kisoihin pääsee suoraan myös kolme parasta lohkokakkosta. Jos Suomi helmikuussa voittaa Kyproksen, mikä on todennäköistä, varmistaa Suomi paikkansa EM-kisoihin, vaikka häviäisikin Portugalille. Suomella olisi riittävästi pisteitä EM-kisoihin kolmen parhaan lohkokakkosen joukossa.

Tasapeli tai tappiokaan Kypros-ottelusta ei vielä pudottaisi Suomea EM-kisoista. Kuusi huonointa lohkokakkosta ratkaisevat kolmen EM-kisapaikan kohtalon jatkokarsinnoissa.

Kun kolme parasta lohkokakkosta pääsee suoraan kisoihin, muut lohkokakkoset pelaavat playoff-otteluparin kisapaikasta.

Hyvin todennäköisesti Suomi nähdään 2022 EM-kisoissa neljättä kertaa. Aiemmin Suomi on ollut mukana EM-kisoissa 2005, 2009 ja 2013.

Vuonna 2005 Suomi eteni EM-kisoissa sensaatiomaisesti välieriin, joissa hävisi Saksalle. Kotikisoissa 2009 Suomi eteni puolivälieriin ja 2013 taival päättyi alkulohkoon.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Diego Maradonan muistokirjoituksissa myös tahatonta komiikkaa

Kommentoi Facebookissa