Uppoava talo tuli asukkaille kalliiksi – meni omaisuus ja tuli roimasti oikeudenkäyntikuluja maksettavaksi

Asukkaat vaativat turhaan oikeudessa Pälkäneen kunnalta vahingonkorvauksia.

Asukkaat vaativat turhaan oikeudessa Pälkäneen kunnalta vahingonkorvauksia. (Kuva Fotolia)

Vajoavan talon paikalla oli aikoinaan soramonttu, mutta Pälkäneen kunta ei ole asiassa korvausvelvollinen.

RAKENTAMINEN Pälkäneen kuuluisan uppoavan talon vahingonkorvausasia on ratkaistu oikeudessa. Asukkaille tapaus tuli kalliiksi. He menettivät omaisuutensa ja joutuvat maksamaan myös Pälkäneen kunnan oikeudenkäyntikuluja.

Vajoavan talon paikalla oli aikoinaan soramonttu. Kun soran kaivaminen loppui, monttu täytettiin muun muassa kannoilla ja teollisuusjätteellä. Paikalle syntyi tontti, jonka kunta myi rivitaloyhtiölle.

Kun monttuun kipattu roina lahosi, neljän huoneiston rivitalo alkoi vajota. Seinät halkeilivat, lattiat menivät vinksin vonksin ja huoneistoista eristeet valuivat naapurin puolelle. Talo asetettiin asumiskieltoon vuonna 2018. Viimeinen asukas poistui seuraavana vuonna.

Asukkaat vaativat oikeudessa Pälkäneen kunnalta vahingonkorvausta 600 000 euroa. Kunta kiisti menetelleensä huolimattomasti tonttia myydessään. Lisäksi kunta totesi, että korvausvaatimus on vanhentunut.

Pirkanmaan käräjäoikeus oli vanhentumisesta samaa mieltä ja päätti, että Pälkäneen kunta ei ole asiassa korvausvelvollinen. Asukkailta jäi saamatta heidän vaatimansa korvaussumma 600 000 euroa. Lisäksi he joutuvat maksamaan kunnan oikeudenkäyntikuluja 22 000 euroa.

Lue myös: Uppoavan talon tapaus oikeudessa – neljä perhettä menetti kotinsa

Kommentoi Facebookissa